“Biz hem işyerimizi hem de üyemizin menfaatlerini gözetiyoruz.” Diyen Altun, işçilerin haklarının verilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bizim üyemizde el değil Çaybaşı İlçemizin evladı. Başkan da bunu görsün. Belediye-iş, toplu sözleşmenin öncelikle masada bitirmeyi hedefleyen bir sendikadır. Masada bitirilmesi için bu güne kadar elinden gelen çabayı harcamış, ne yazık ki sendikamızın tüm iyi niyetli yaklaşımına rağmen işverenin tutarsız, uzlaşmadan uzak dayatmaları sonuçu anlaşma sağlanamamıştır.   Eylemi grevi amaç değil Anayasal ve yasal bir hak bir araç olarak gören bir sendikadır. Biz başkanın noteri değil, işçi sendikasıyız. ”uzlaşma diyalog”  başkanın yaptığı gibi 20-30 kişiyi işten çıkarırım tehditleriyle, Anayasal grev hakkını karalayarak bir suç gibi göstererek kurumaz. Diyalogla kurulur.

Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş. de çalışan işçilerimiz için de insanca çalışmak ve insanca yaşamak için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ettik.  Biz emekçiler geçim derdindeyiz. Her zaman ve her yerde söylediğimiz gibi hizmet ettiğimiz Çaybaşı Halkını ve işimizi severek yapıyoruz. Biliyoruz ki işimizi helali ile yapıp, emeğimizin karşılığı ile ailemizin hayatını idame ettiriyoruz. Helal rızık Alın terimizle çalışıyoruz. Biz çalışanlar, esnaf olsak, tüccar olsak deriz ki enflasyon arttı bizde fiyatları arttırıyoruz.

İnsanların haklarını verin!

Üniversite de okuyan çocuklarımıza sizin aileniz ilçede ikamet ediyor onun için sizlere ekstra ücretlerinden indirim mi yapıyorlar? Sayın başkan tarafından Anayasal hakkımızı, algı yönetimi ile işçinin Anayasal hak mücadelesini suç, arkasında başka siyasi amaç varmış gibi gösterme gayreti içinde. Bu demokrasiyi, yasaları içine sindirememe halidir. Belediye-İş üyesi, sendikasının müşterisi değil sendikanın kendisidir.

Belediye-İş yapabileceğini söyleyen, söylediğini de yapan sendikadır. Dolayısıyla muhatabı olduğu işverenlerin de aynı çizgide davranmasını, sendikamıza, belediye emekçilerine verdikleri sözleri tutmasını beklemekte en doğal hakkıdır.

Bizim tek isteğimiz alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bir kez daha Çaybaşı Belediyemizin sayın yöneticilerine sesleniyorum.  Bu süreci grev olmadan masada bitmesi için ısrarlı çağrıma kulak verin, İnsanların haklarını veriniz. Çaybaşı halkının ve dolayısı ile Kamunun vermiş olduğu yetkiyi işçilerin üzerinde bir baskı aracı, kudret göstereceğiniz bir araç olarak kullanmayınız.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi