Ordu Yorum/Celal Yıldız

Başbakan'ın toplumun yüzde 50'lik kısmına ayrımcılık yaptığını savunan MHP 21. Dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordululardan Çatı Aday İhsanoğlu için destek istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 21. Dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ekmelettin İhsanoğlu için Ordululardan destek isteyen Enginyurt, "Başbakan toplumun yüzde 50’lik kesmini ötekileştirerek sünni, alevi, zaza ayrımcılığı yapıyor" dedi.

"PKK Başbakan'ı tehdit etti"
Enginyurt, "Türkiye maalesef kötü bir sürece gidiyor. Abdullah Öcalan adlı katil, dün itibari ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı'na aday olan Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit ediyor. Bir hafta süre veriyor. Aksi halde gerilla savaşa başlayacaktır diyor. İçişleri Bakanı Efkan Alan, Peygamber Mekke’yi fethederken, nefis yaptı gurur yaptı, hata yaptı ama biz AKP olarak hata yapmayacağız diyerek yoldan çıktı" diye konuştu.

"Başbakan ayrımcılık yapıyor"
Enginyurt sözlerini şöyle sürdürdü, "Başbakan toplumun yüzde 50’lik bir kesimini ötekileştirerek sünni, alevi, zaza ayrımcılığı ile maalesef Türkiye’de etnik ve mezhepsel ayrımcılık yapıyor. Yüzde 50’nin adayı olduğunu ortaya koyduğundan dolayı bir Türk milliyetçisi, vatansever, cumhuriyetçi ve bir Ordulu olarak bu seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğulu’nu destekliyoruz."
 
"Krallığa dönüşmemek için İhsanoğlu"
"Başbakan hakikatten Türkiye’yi bir uçuruma bataklığa götürüyor. AKP'lilere tavsiyem şudur ki bu seçimde oyların Ekmeleddin İhsanoğlu beye vererek Başbakana kendine gelme ve çeki düzen verme imkanı sağlanmalı. Ordu halkı 30 Mart'ta 20'de 20 yaparak, AKP’den yana tercihini kullandı. Altı ay geçmesine rağmen, Ordu’nun beldeleri kapatılmış, belediye memurları sürgüne gönderilmiş, işçilerin hakları ile oynanmış, ekmek peşinde uğraşan insanlar belediyelerden atılmış, 700’ün üzerinde insan havuza gönderilerek il dışına gönderilmek isteniyor. Dolayısı ile bu zihniyet Cumhurbaşkanlığını kazanırsa bu ülkede adeta bir krallık, bir diktatörlük ilan edilecektir. Bunun önüne geçmek için 10 Ağustos'ta Ekmeleddin İhsanoğlu diyelim."

Editör: Haber Merkezi