Orman Genel Müdürlüğü tarafından Fatsa Belediyesi ile yapılacak protokolü imzaladıktan sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Bu protokol ile daha önce kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz Dolunay Çerkezler Tepesi’nin Fatsa Belediyemize tahsisinde ile son aşamasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz,  Fatsa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Fatsa çok büyük çok güzel bir mesire alanına kavuşmuş olacak. Mülkiyeti Orman Bakanlığı’mıza bağlı bu alana inşallah projede olduğu gibi orman içerisinde A Tipi mesire alanına kavuşturmuş olacağız.” dedi.

"Tahsisini talep etmiştik”

Dolunay Çerkezler Tepesi’nin Orman Bakanlığı’ndan tahsisini talep ettiklerini ifade eden Başkan Anlayan, “Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu bey sağ olsun burayı A tipi mesire alanı olarak Fatsa Belediyemize tahsis onayını vermişti. Yazışmalar devam ederken protokol onayını beklediğimizi söylemiştik. Bugün atmış olduğumuz imza ile de artık resmi protokol ile buranın devrini almış bulunuyoruz. Burada inşallah projemiz çerçevesinde piknik alanı olarak hazırlayacağız.” diye konuştu.

“Mesire alanında neler olacak” 

Dolunay Çerkezler Tepesi Mesire alanında meşe ormanı içerisinde neler olacağını da anlatan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Zirvede bir kır kahvesi ve çay bahçesi olacak. Alanın tamamı piknik alanı olacak, piknik alanında gerek çocuklarımız için gerek yetişkinlerimiz için spor alanı ve oyun alanları gezi parkurları olacak ve her biri ahşap elemanlarla beraber olacak dolayısıyla ahşap ağaç dokusuna uygun elemanları olacak. Buraya gidecek insanlar araçlarını yapacağımız otoparka bırakacaklar.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi