Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, ”Bu yıl, 5-11 Haziran tarihleri arasında İlimizde gerçekleştirilecek etkinliklerle çevre bilincini ve farkındalığını daha üst bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Ordu’da çevre ile ilgili güzel ve ciddi işler yapıldığına vurgu yapan Vali Tuncay Sonel, “Parklar, bahçeler, piknik yerleri başta olmak üzere nerede olursak olalım yerlere çöp atmayalım, atanları uyaralım. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. 19 ilçemizle birlikte Ordu, hem Karadeniz’in, hem ülkemizin en nadide şehirlerinden bir tanesi. Yaylaları, şelaleleri, gölleri, Perşembe yaylasındaki menderesleri, misafirperver insanları, Çambaşı yaylası, Keyfalan yaylası, Yason Burnu, Hoynat Adası, sahilimiz hepsi birbirinden güzel bu yerlere gözümüz gibi bakalım” şeklinde konuştu.

Konuşmasında su israfına da değinen Vali Tuncay Sonel, ”Su kullanımına çok dikkat edelim, israftan kaçınalım. Rabbim güzelliği vermiş bu güzellikleri hep birlikte korumaya özen gösterelim. Fidan dikelim, çevreyi koruyalım, çöpler yerlere atmayalım. Araçta seyir halinde iken içilen sigaraları atmayalım, atanlara uyarıda bulunalım. Çocuklarımıza, gelecek kuşaklara, daha yaşanabilir bir dünya bırakalım, çevreyi hep beraber koruyalım” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Öztürk, konuşmasında bu yıl Dünya Çevre Gününün “Tek Bir Dünya” sloganıyla kutlandığını söyleyerek, “Doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincini oluşturmak ana hedefimizdir. Diğer taraftan ana temamız ‘Sıfır Atık’ konusudur. Sıfır atık, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim planı olarak tanımlanabilir. Hedefimiz; ‘Dünya Ortak Evimiz Sıfır Atık Geleceğimizdir’ anlayışı içerisinde ilimizi geleceğe taşımaktır” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi