Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yılmaz Bayram, Ordu nüfusuyla berber ve kuaför dükkânlarının sayısını karşılaştırdıklarında çok fazla iş yeri olduğunu ifade etti. Eskiye göre çırak yetişmediğine de vurgu yapan Bayram, bu yıl yalnızca 15 tane çıraklık belgesi imzaladığını geçtiğimiz yıllarda bu sayının 50’yi bulduğunu açıkladı.


“Eskiye oranla çırak yetişmiyor”


“Ordu’da haddinden fazla berber var” diyen Yılmaz Bayram, “Ordu nüfusuyla berberlerin iş yerini karşılaştırdığımızda çok fazla dükkân olduğunu gözlemledik. İşin garibi odamıza hala iş yeri açmak için başvuranlar var. Eskiye göre çırakta yetişmiyor. Birçok berberin iş yerinin penceresinde eleman aranıyor ilanı var. Bu sene 15 çıraklık belgesi imzaladım. Bu rakam geçtiğimiz yıllarda en az 50 oluyordu”  açıklamalarını yaptı.


“İş yerleri düzene girdi”


Son yıllarda berberlerin iş yerlerinin düzene girdiğini belirten Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı, “Eskiye oranla iş yerleri ve ustalar çok düzenli. Müşteriye nasıl davranacaklarını iyi biliyorlar. Yeni yetişenler de okulda bunun dersini alıyor. Ayrıca Ordu’daki bütün berber ve kuaförler hijyen eğitiminden geçti ve belgelerini aldı” şeklinde konuştu.
 


Editör: Haber Merkezi