Ordu Yorum/Celal Yıldız

Çarpık kentleşmenin en fazla olduğu noktalardan birisi olan Düz Mahalle’nin neden kentsel dönüşüm programının dışında bırakıldığına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz açıklık getirdi. Yılmaz, “Düz Mahalle hem çok hisseli hem de orayı yıkarsak bu işi kolay kolay toparlayamayız. Kentsel dönüşümü kademe kademe yapacağız” dedi.


2016’dan sonra kentsel dönüşümün başlayacağı Altınordu’da, Şarkiye Mahallesi ile Yeni Mahalle’deki kentsel dönüşün noktaları geçtiğimiz aylarda belirlenmişti. Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında Enver Yılmaz’ın kentsel dönüşüm noktalarına ilişkin değerlendirmesinde bazı meclis üyeleri Düz Mahalle’nin neden bu programa dahil edilmediğini sordu. Başkan Yılmaz da kentsel dönüşümü kademe kademe yapacaklarını bildirdi.


“Düz Mahalle’yi de yıkarsak toparlayamayız”


Ordu Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyesi Hayati Öztürk Enver Yılmaz’a Düz Mahalle’nin neden kentsel dönüşüm programına alınmadığını sordu. Yılmaz’da kentsel dönüşümün bir anda yapılmayacağını, kademe kademe yapılacağını ifade etti. Yılmaz, “Düz Mahalle’yi yıkarsak şehri yok etmiş oluruz. Kentin toparlanması çok zor olur. Ama parça parça yaparsak daha iyi olur” ifadesini kullandı.


“Düz mahalle çok hisseli”


Düz Mahalle’deki en büyük problemlerden bir tanesinin de binaların ve arsaların çok hisseli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Düz Mahalle’deki yapılar çok hisseli. Bir dairenin birden fazla paycısı var, o yüzden kamulaştırma bedeli çok yüksek olur. Düz Mahalle’de  şuan için kentsel dönüşüm yapılırsa bizim işlerimiz çok aksar” açıklamalarını yaptı.


Gönlündeki yeri açıkladı


Ordu’da asıl ketsel dönüşüm yapılması gereken alanında söyleyen Yılmaz, “Benim gönlümde aslında Kemer Köprü, Zübeyde Hanım Caddesi ve mevcut Şarkiye Mahallesi’yle Düz Mahalle var. bu bölgelerin kentsel dönüşüme ihtiyacı var ama, hepsini yıkarsak işin altından çıkmamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi