Karadeniz Fındık ve Mamulleri Fındık ihracatçıları Birliği (KFMİB) başkanlığına Hasan Sabır seçildi. Merkezi Giresun’da bulunan birliğin seçimlerinde iki aday yarıştı. Yapılan seçimde Sebahattin Arslantürk 27 oyda kalırken Hasan Sabır delegelerin 37 oyunu alarak yeni başkan seçildi.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri Fındık İhracatçıları Birliği yeni dönem başkanı uzun yıllardır, KFMİB Yönetim Kurulu Üyeliğini yapan tecrübeli isim Hasan Sabır oldu. Sabır, halen Türk Fındık sektörünün önde gelen fındık sanayi ve ihracat kuruluşlarından Sabırlar Fındık Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor ve aynı zamanda merkezi İspanya’da olan INC (Uluslararası Kuruyemiş Birliği) vakfının hem Türkiye temsilcisi hem de mütevelli heyeti üyesi.

Hasan Sabır ilk yaptığı açıklamada, “Beni bu önemli göreve layık gören birliğimizin değerli üyelerine teşekkürlerimi iletmek isterim. Özverili çalışmalarıyla sektörümüzün gelişmesine önemli katkı ve destek sağlayan eski başkanımız İlyas Edip Sevinç’e katkı ve emekleri için teşekkürlerimi sunarken yeni dönemin üyelerimize, sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. İşimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sektörün tüm paydaşlarını (Üretici, Tüccar, ihracatçı, son kullanıcı ve tüketicileri) kapsayan, uzun vadeli sürdürülebilir politikalar için gerekli çalışmalarımızı yapıp ilgili mercilere sunacağız. Sektörümüzün önü açıktır ancak yeniliklere ve ortaya çıkan gerekliliklere de çok hızlı uyum sağlamamız gerekmektedir. ‘Birliğimizin büyümesi, derinleşmesi ve ülke ekonomisine katma değer sağlaması için çok yönlü çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

KFMİB’in yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Hasan Osman Sabır, İlyas Edip Sevinç, Dursun Oğuz Gürsoy, Hüseyin Hilmi Durak, A. Sinan Atik, Bülent Yavuz, Cem Mehmet Şenocak, Halil Ak, M. Azmi Yılmaz, Mustafa Poyraz, Tuncay Erçel. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi