Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan Başbakan Ahmet Davutoğlıu ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a sert eleştiriler geldi. Enginyurt; “İki gün önce Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş çıkmış diyor ki; ‘Abdullah Öcalan’ın bir cep radyosu bile yoktu. Ama biz kendisine televizyon gönderdik’ diyor. Sen o televizyonu dün haince kurulmuş pusuda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çarşı iznine çıkıp sırf annesine hediye göndermek isteyen şehidimizin kanlı görüntülerini, 3 vatan evladımızın arkadan vurularak yerde yatan kanlı bedenlerini izlemesi için mi gönderdin Öcalan’a?


“MİLLETİN BAŞINA AVUT-OĞLU OLARAK GELDİN”


Şimdilerde başbakan Davutoğlu çözüm sürecini dilinden düşürmüyor. Bu mudur sizin çözüm süreceniz? Yine ocaklara ateş, yine anaların yüreğine yangın düştü. Çözüm süreciniz batsın sizin. Sen Davutoğlu değil, milletin başına Avut-oğlu olarak geldin. Ama bu millet 2015’de seni de seninle beraber olanları da mutlaka geri gönderecektir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Teşkilatı 2014 yılının Ekim ayı İl İstişare toplantısını Ordu’da yaptı. Bir otelde düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısına MHP 21. Dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP Altınordu İlçe Başkanı Murat Kaçak, İlçe Teşkilat Başkanları, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, Engelli Koordinasyon Merkez Başkanları, İl, İlçe Ülkü Ocakları teşkilatlar ve çok sayıda partili katıldı.
Yüksekova’da şehit düşen askerlerimiz ve tüm şehitlerimiz ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’e saygı duruşu ile başlayan ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden toplantının açılış konuşmasını MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz yaptı. Yılmaz 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlere MHP’nin start verdiğini ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü hatırlatarak partililerine birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Yılmaz’ın ardından konuşma yapan MHP 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ta hükümeti sert sözlerle eleştirdi akabinde ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek çağrılarında bulundu.


“NEDEN HDP HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUYORSUNUZ?”



Enginyurt;  “Başbakan Davutoğlu televizyon ekranlarından çıkmış diyor ki aslında pkk da çözüm sürecinden yana onlarda istiyorlar diyor. Bu nasıl çözüm süreci daha dün şehitlerimizin ardından HDP’liler bir açıklama yapıyorlar bunu twiter de de paylaşıyorlar. Diyorlar ki; ‘Kars’ta 3 gerillamız öldürülmüştür akabinden de 3 tane Türk askeri öldürülmüştür’ yani bu intikam alınmıştır anlamında yapılan bir açıklamadır. Bunu söyleyen kim hala Meclis’ten maaş alan HDP’liler, hala Meclis’te bulunan HDP’liler. Madem ki konuştuğunuz zaman mangalda kül bırakmıyorsunuz. Neden HDP’ye kapatma davası açmıyorsunuz? Neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz? Neden bunların sesini kesemiyorsunuz? Ama bu Türk Milleti 2015 yılında hem sizi hem de HDP’yi inanıyorum ki bir daha geri dönmemek üzere kapatacak inşallah. Çünkü Türk Milleti hükümetin başında bir Avut-oğlu daha görmek istemeyecek.


“ÇÖZÜM SÜRECİNİZ BATSIN SİZİN”


Birde bizim bir Ordu’lu Başbakan Yardımcımız var ya şu Numan Kurtulmuş daha iki gün önce çıkmış diyor ki; ‘Abdullah Öcalan’ın bir cep radyosu bile yoktu. Ama biz kendisine televizyon gönderdik’ diyor. Sen o televizyonu dün haince kurulmuş pusuda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çarşı iznine çıkıp sırf annesine hediye göndermek isteyen şehidimizin kanlı görüntülerini, 3 vatan evladımızın arkadan vurularak yerde yatan kanlı bedenlerini izlemesi için mi gönderdin Öcalan’a? Hadi oradan yine ocaklara ateş, yine anaların yüreğine yangın düşmüş. Adam çıkmış televizyonda şundan, bundan bahsediyor. Hadi oradan çözüm süreciniz batsın sizin” diye konuştu.


“SONUNA KADAR BAHÇELİ’NİN YANINDAYIZ”


Konuşmasında AKP ve CHP’lilerin MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin dik duruşunu hazmedemediklerini de sözlerine ekleyen Enginyurt şöyle devam etti; “Şimdi AKP’nin ve CHP’nin yeni modası da yahu şu MHP iyi has da Bahçeli artık bıraksa ne iyi olur diyorlar. Kim bunu diyenler? Camide kolunuza giren AKP’liler, çarşıda pazarda karşılaştığınız CHP’liler diyor. Bunlara sakın itibar etmeyin, kulak dahi asmayın. Bunlar gerçek nifakçılar, bunlar gerçek birlik ve beraberliğimizi bozan hainler, bunlar karanlık günlerin adamları. O yüzden neden böyle diyorlar, biliyorlar ki bugün Türkiye’de bir Kaos yaşanmıyorsa, Türk Milliyetçileri galeyana gelmeyip sokağa çıkmıyorsa, ülkücüler provokelere gelip sokağa çıkmıyorsa bu işte Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli sayesindedir.

Allah Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’den razı olsun. Diyorlar ki MHP tezkereye evet dedi. MHP tezkereye evet dedi, AKP’ye evet demedi. MHP Türk Milletinin menfaatlerine evet dedi. Bu yüzden boş safsata sözlere fazla itibar etmeyin. Bizler Türk Milliyetçileri olarak, Türk Milleti olarak, Ülkücü Hareket olarak her zaman Türkmen Beyimiz liderimiz sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin asla ve kata şüphesi olmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” şeklinde konuştu.
Enginyurt’un konuşmasının ardından İl istişare toplantısı basına kapalı olarak devam etti.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi