Dün akşam Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’ndan başlayan “99. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü”, Vali Tuncay Sonel’in de yer aldığı büyük bir katılımla yapıldı.

Binlerce Ordulu, ellerinde Türk bayrakları ile birlikte, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının ‘Cumhuriyet’ ezgileri eşliğinde, Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’dan yürüyüşe başlayarak, Süleyman Felek ve Sırrıpaşa caddelerini takiben sahil güzergahından Ordu Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Ordulular Cumhuriyet coşkusunu, akşam da Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Buse Doğan’ın muhteşem konseriyle doyasıya yaşadı.

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen konserde, ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Elif Buse Doğan, söylediği birbirinden güzel parçalarla Ordululara unutulmaz bir akşam yaşattı.

“Cumhuriyetimizin 99. yılında şehrimize gelen Türk Halk Müziğinin güçlü sesi kıymetli Elif Buse Doğan ve ekibine hoşgeldiniz” diyen Vali Tuncay Sonel, ”Değerli sanatçımız bizlere türkü tadında bir akşam yaşattı. Cumhuriyet coşkumuza yaptığı katkıdan dolayı kendilerine ve ekibine teşekkür ediyoruz. Cumhuriyeti cumhur ,sizlerle, halkımız ile coşkuyla kutlamak en güzeli…” dedi.

Vali Sonel, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canlarını hiç tereddüt etmeden bu güzel vatanımıza feda eden tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Rabbim birlik beraberliğinizi daim eylesin ”şeklinde konuştu.

Konsere katılan çok sayıda vatandaşımızın eğlenceli bir akşam geçirmesini sağlayan Sanatçı Elif Buse Doğan, Cumhuriyet'in kuruluş yılında Ordu’da sahne almaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek, “Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu güzel vatanımız için canını veren herkesi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Binlerce vatandaşımızın izlediği konserde sevilen şarkı ve türküleri seslendiren ünlü sanatçıya hayranları da eşlik etti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi