Ticaret Borsası Başkanlarının ve Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlarının katıldığı, Sanayi ve Ticaret Şurası Çalışma Toplantısı yapıldı. 8 Nisan 2015 tarihinde TOBB merkezinde yapılacak olan Sanayi ve Ticaret şurasının hazırlıklarını yapmak ve ilimizin temel sorunlarını ve çözüm önerilerini tespitedebilmek için Ordu, Ünye, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ticaret Borsası Başkanları Ordu Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldiler.

Ordu Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Servet Şahin, toplantıda Ordu’nun sorunlarının tespit edilmeye çalışıldığını belirterek, bu sorunların ve çözüm önerilerinin Başbakana sunulacağını söyledi. 3 temel sorunu belirlediklerini belirten Şahin,  3 temel sorun içinde olan fındık ve demiryolu ile ilgili Ordulu siyasilerle istişarelerde bulunacaklarını söyledi.

Enver Yılmaz’la görüşülecek

Ordu’nun ve bölgenin sorunlarının çözümüyle ilgili istekte bulunduklarını, bunları gerçekleştirecek olanların ise siyasiler olduğunu belirten Şahin, toplantıda görüşülen 3 temel sorunu şöyle açıkladı; “Toplantıda 15 bin nüfuslu Ünye’nin bir organize sanayi bölgesine ihtiyacı olduğu tespit edildi. Fatsa’nın ise sanayisi gayet iyi olduğu ve bir konteyner limanına ihtiyaç olduğu vurgulandı. Fatsalılar, konteynerla yapılan taşımacılığın daha ucuza mal olduğu için yük limanı konusunda ısrarlılar. Buna ek olarak biz de Ordu için kruvaziyer limanına ihtiyaç olduğunu, eğer Ordu bir turizm şehri ise bunun yapılması gerektiğini söyleyeceğiz. Bu maddeyi Fatsa’nın konteyner limanı isteği ile birleştirdik. 3. temel sorun olarak ya fındığı, ya da demiryolunu söyleyeceğiz. Türkiye’nin bütçesinin neredeyse yüzde 2’sini fındık oluşturuyor. Fındıkta verimi arttırmak için ne proje yapabiliriz, bunu değerlendirmek istiyoruz. Fakat demiryolu da gündemimizde, ikisi arasında gidip geliyoruz. Bu konuyu Ordulu siyasetçilerin de desteklemesi gerekiyor. Bugün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile de görüşeceğiz. Siyasilerin desteklemediği konu boş kalır. Bir fikir alışverişi yapacağız. Eğer bu tartışmada demir yolu uzun ve meşakkatli bulunursa, fındığı ön plana alacağız. Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman fındık kanunu ile ilgili bir öneri sunulabileceğine değindi ama bunun olabileceğini pek sanmıyoruz. Çünkü hiçbir tarım ürünüyle ilgili bir kanun yok.”

İstişari olarak yapılan toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OTSO Başkanı Servet Şahin, FATSO Başkanı Tayfun Karataş, Ünye TSO Başkanı Durmuş Zor ile Ordu TB Başkanı Ziver Kahraman, Fatsa TB Başkanı Temsilcisi Genel Sekreter Osman Carlı ve Ünye TB Başkanı Mustafa Uslu katıldı.

Ordu’nun sorunları ve çözüm önerileri 8 Nisan’da yapılacak Şurada Ordu TSO Başkanı Servet Şahin tarafından Başbakana sunulacak. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

 

Editör: Haber Merkezi