"Demiryolunun projesi bile yok"

CHP İl Başkanlığı binasında gündemi değerlendiren Şahin, Demiryolu taşımacılığının karayolundan daha ekonomik olduğunun ortada olduğunu belirterek, demiryolunda taşıma bedeli 2.5 TL iken, karayolunda 4 TL. Hem ucuz, hem de hızlı lojistik ağı demiryolu taşımacılığıdır." diye konuştu.

"Samsun ve Trabzon arasına sıkıştırdılar"

2015 yılında Numan Kurtulmuş, bölgemiz için 5 mega proje açıkladı. Bunlardan bir tanesi de Samsun-Sarp Hızlı Demiryolu idi. 5 yıl için bu proje yürürlüğe girecek diyorlardı. 5 yıl geçti' diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti; "Baktık ki, Samsun-Sarp Hızlı Demiryolu'nun projesi bile yok. Bir takım lobilerin de etkisiyle Samsun ile Sivas, Erzincan, Trabzon'dan devam eden bir projeye dönüşmüş. Ordu ve Giresun, Samsun ve Trabzon arasında sıkıştırılmış iki il olarak kaldı. Ordu ve Giresun'un iktidar milletvekillerine sorun; bugüne kadar demiryolu projesiyle ilgili ne yaptınız? Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Samsun-Sarp Demiryolu'nun takipçisi olacağım."

1/5000 ölçekli revizyon imar planına da değinen Şahin, "Önce evet dediler, sonra iptali için hayır dediler. /5000 ölçekli revizyon imar planı hazırlanırken; katılımcılık, şeffaflık, ön hazırlık konuları dikkate alınmalı." dedi. Eski Ordu otogar binasının olduğu alanın kongre salonu olması gerektiğinin belirtildiğini aktaran Şahin, burasının yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi