Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin, parti binasında yaptığı açıklamada, referandum sonucunda iktidarın muhalif olan tüm kesimleri susturmak adına her türlü eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, bu tutum ve davranışların toplumsal barış ve uzlaşı adına olumsuzluk yarattığını söyledi.

Referandum sonrası 'hayır' oyunun önde olduğu bazı illerde, son dönemlerde görevden alma, ihtarname çekme ya da muhtarlık bölgesine yönelik bazı olumsuzluklar yaşandığını ifade eden Şahin; "Örneğin, su kesintileri, yol yapımlarının engellenmesi gibi... Bu tür gelişmelerin takipçisi olacağımızı siz sayın basın mensupları aracılığıyla tüm kamuoyuna bildiririz." dedi.

"Hayır diyenler cezalandırılıyor!"

Ordu'da yaşandığı iddia edilen olayın ise kabul edilemez olduğunu ifade eden Şahin; " Mesudiye Belediye Başkanının, ilçesinde bulunan bazı muhtarlara referandum sonuçlarına göre yardım yapması, en hafif deyimle ayrımcılıktır. Sayın Cumhurbaşkanı dâhi, "evet de veren, hayır da veren baş tacımızdır" derken sayın başkanın bu tür bir uygulamaya gitmesi, kraldan fazla kralcı davranarak, toplumu ikiye bölme çabasına bir katkıdır. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan muhtarlarımızın, sadece iktidara destek veren kişiler haline getirilmesi, demokrasimize yapılmış bir darbedir. Belediye Başkanı, seçildikten sonra herkesin başkanıdır. Sayın Başkan bunu unutmuş olmalı ki referandumda taraf olduğu yetmiyormuş gibi muhtarlara adeta rüşvet vererek, güya onları ödüllendirmiş oluyor. Bu Belediye Başkanına göre hayır oyu veren vatandaşlar ve onları temsil eden muhtarlar cezalandırılmalı, evet oyu verenler ödüllendirilmelidir. Belediye Başkanının yapması gereken bütün vatandaşlarımıza ve onların temsil ettiği muhtarlarımıza eşit davranarak, olanakları ölçüsünde herkese hizmet etmelidir. Bir muhtarımıza 50 bin, ikinci muhtarımıza 40 bin, üçüncü muhtarımıza 30 bin gibi vaatleriyle Mesudiye Belediye Başkanımız, sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı. Evet oyu en fazla veren muhtarlarımız adeta ödüllendirildi, hayır oyu verenlerse cezalandırılıyor. Bu anlayış, daha önceki dönemlerde de "bize oy verirseniz yolunuzu yaparız, aksi taktirde yapmayız" mantığının birebir aynısıdır. Bu, ülkede önümüzdeki günlerde nelerin yaşanacağının en somut göstergelerinden biridir." diye konuştu. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi