Kumbaşı Mahallesi sakinleri adına açıklama yapan Ali Çetin Yücebaş, deniz dolgularının geri dönüşü olmadığını belirterek, deniz doldurulduktan sonra sahilin bir daha eski haline gelmesinin mümkün olmadığının altını çizdi.

Dolgunun geri dönüşü yok!

Yücebaş; “Ordu Büyük Şehir Belediyesi, “Kumbaşı Balıkçı Barınağı Revizyonu” adında bir proje yapmayı planlamaktadır. Planlanan projede limanın dışında kalan, doğa harikası sahilimizde 8 bin metre kare deniz dolgusu yapılmak istenmektedir.

Proje gerçekleşirse; Ordu’nun en güzel koylarından biri, sonsuza dek yok olacaktır. Deniz dolgularının geri dönüşü yoktur. Deniz doldurulduktan sonra sahilin bir daha eski haline gelmesi mümkün değildir.

Doldurulması planlan bu koy ekolojik bir alandır. Deniz canlılarının yaşadığı, yuvalarının bulunduğu bir alandır. Doldurulmak istenen bu deniz, yazın halkın denize girdiği, tatil yaptığı, dinlendiği, huzur bulduğu bir yerdir. Ne yazık ki planlanan bu proje için “ÇED Raporu Gerekli Değildir” kararı verilmiştir. Bu karar resmi olarak bildirilmiştir. Mahalle sakinleri olarak bizler, çocukluğumuzun geçtiği, yüzmeyi öğrendiğimiz, çocuklarımıza, torunlarımıza miras olarak bırakmak istediğimiz bu denizin doldurulmasını istemiyoruz.” diye konuştu.

Yanlıştan geri dönün!

Manzarası ile Ordu’nun simgelerinden biri olan bu koyun yok edilmesini istemediklerini ifade eden Yücebaş; “Proje gerçekleşirse bu güzelim koy elimizden gidecektir. Yerine çevre ve gürültü kirliliği kalacaktır. Unutmayalım ki, bu mavi, bu güzellik; aldığımız nefestir, geleceğimizdir, milli servetimizdir, doğmamış çocuklarımızın bize mirasıdır.  Deniz dolgusu içeren bu projeyi istemiyoruz. Kabul etmiyoruz. İzin vermiyoruz. Ordu Çevre Derneğinin de desteği ile dava açacağız. Telafisi mümkün olmayan bu büyük yanlıştan geri dönülmesini istiyoruz. Acilen yürütmenin durdurulmasını talep ediyoruz.” dedi.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazı Gönül de hukuksal süreç hakkında bilgi verdi. Gönül, konu hakkında dava açılacağını söyledi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi