Tarım İl Müdürlüğüce hazırlanan DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı)  projesi 2015 yılı 3.Dönem Teknik Destek Programı kapsamında "Ordu İlinde Deniz Kafeslerinde Balık Yetiştiriciliği İçin Uygun Alanların Belirlenmesi" konulu proje kabul edildi.

Proje kapsamında İlimiz deniz sahasında İl Müdürlüğü kontrol teknesiyle uzman eşliğinde denizel alandaki derinlik, demirleme sahaları, turizm alanları, askeri alanlar, derin deşarj sistemleri, liman sahaları, derelerin denize döküldüğü alanlar, denizel alandaki teknelerin seyrüsefer durumu, su kalite parametreleri, dalga yükseklikleri ve yönü, su basınç değerleri, akıntı değerleri, su sıcaklık değerleri ve suyun fiziksel yapıları incelenerek, dalgıç yardımıyla ise sediment yapısının bilinmesi, Ordu İli deniz alanındaki avcılık yapan balıkçılara yönelik de anket çalışmaları düzenlenerek göç yoluyla gelen alternatif türlere ait de bilgiler elde edilerek alan hakkında detaylı bilgiye sahip olunacaktır.

Tüm bu parametreler oluşturulduktan sonra ise İlimiz deniz sahasındaki yetiştiricilik tesislerinin kapasitelerin arttırılması ve denizel alanda yeni potansiyel alanların belirlenmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında 24-25 Ağustos 2015 ve 01-02 Eylül 2015 tarihlerinde 13:00-17:00 saatleri arasında, İl Müdürlüğü toplantı salonunda konu ile ilgili eğitim toplantısı düzenlenecek.  Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi