banner75

Depremzede çocuklara moral

Adıyaman’a giden Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) oyuncuları, sergiledikleri çeşitli oyunlarla depremzede çocukların yaşadıkları olayı bir nebze olsun unutturmaya çalışıyor.

Nilgün
Nilgün
03 Mart 2023 Cuma 10:51
12 Okunma
Depremzede çocuklara moral

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla depremin ilk gününden bu yana ekip ve ekipmanı ile deprem bölgelerinde çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaraları sarmaya devam ediyor. Alt yapı çalışmalarından saha temizliğine kadar çeşitli işlerde yer alan ekipler, bir yandan da çocukların yaşadıkları travmanın etkisini en aza indirmek için seferber oldu. Bu kapsamda Başkan Güler depremden en çok etkilenen çocukların moral ve motivasyonunu sağlamak için OBBKT oyuncularını Adıyaman’a yönlendirdi.

Adıyaman’da her gün 5 ayrı çadır kentte konuşlanan tiyatro ekipleri sergilendikleri çeşitli oyunlarla çocukların yüzünü güldürüyor. Meddah Abiyle Hikayeler, İbiş ile Memiş, Karagöz-Hacivat (hayal perdesi), Palyaço Dans Öğreniyor, Nasrettin Hocayla Kıssadan Hisseler, Fındıkgiller ve Kel Oğlan oyunları ile eğlenen çocuklar programlara yoğun ilgi gösteriyor.

OBBKT, bölgede bulunan konteyner ve çadır kentlerdeki çocuklar için oyunlar sahnelemeye devam edecek. Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner74