Bazı kamu kurumlarının ve büyükşehir belediyesinin de bu sürece dahil olduğunu söyleyen Adıgüzel konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ordulu yurttaşlarımız ve Ordu'da faaliyet gösteren inşaat şirketleri, beton, çakıl firmaları dahil Ordu'nun derelerini yıllarca koruduk kolladık. Vali Kemal Yazıcıoğlu zamanında yapılan benzer "ben yaptım oldu" seklindeki derelerden usulsüz çakıl çıkarılması uygulaması yıllar sonra başta eski vali Yazıcıoğlu olmak üzere mahkum edilmiştir. Hal böyleyken aynı uygulama göz göre göre ve tüm kurallara ve mevzuata aykırı bir şekilde tekrar valilik eli ve büyükşehir desteği ile uygulamaya konulmuştur. Burada derelerimizin peşkeş çekildiği hastaneyi yapan firma, beton sağlayan firma ve çakıl sağlayan firma olmak üzere üç firmanın da bölgemizdeki aynı ilden olması, buna yol veren Ordu'daki bürokratların da aynı ilden olması, ilave olarak bunların bağlı olduğu İçişleri ve Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlarının da aynı ilden olması bir tesadüf müdür?

Tüm Ordulu yurttaşlarımı, inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarımızı, diğer iş insanlarımızı, medyamızı; STK'larımızı; tüm partilerden siyasilerimizi bu kumpasa karşı Ordu'nun haklarını savunmaya ve Ordu'nun derelerine sahip çıkmaya çağırıyorum.

Ordu'nun doğal kaynakları önce Ordulunun sonra da tüm milletimizin tüm ülkemizindir. Siyaset ve ticaret adına birkaç kişiye peşkeş çekilemez. Hele ki, açıkça suç olduğu hem hukukta hem de geçmiş örneklerde sabit olan bu duruma, hem kamu malını hem de adaleti millet adına koruyup kollamak ile mükellef olan valilik başta olmak üzere devlet kurumları öncülük aracılık edemez.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi