Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde hazırlanan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü girişimleriyle “Ordu İlinde Su Kaynaklarının Balıklandırması Projesi” kapsamında Turnasuyu Deresi’ne 50 bin adet kırmızı benekli yavru alabalık bırakıldı.

Ordu’nun derelerinin özellikle kırmızı benekli alabalıklarla daha canlı ve güzel olacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kırmızı benekli alabalıkların tekrar çoğalması için ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde derelere kırmızı benekli alabalık olmak üzere birçok balık yavrusu çeşidini bıraktıklarını belirtti.

“50 bin adet kırmızı balık Turnasuyu Deresi’ne bırakıldı”

Küresel ısınmadan dolayı doğanın dengesinin bozulması, bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucunda türkülere konu olan “Ordu’nun derelerinde” balık popülasyonun azaldığına dikkat çeken Başkan Güler, derelerin ve ırmakların eski canlı günlerine dönmesi için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Başkan Güler açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kırmızı benekli alabalık yavrularını derelerimiz ile buluşturuyoruz. Çambaşı Yaylası’ndan gelen buz gibi suyun geçtiği Turnasuyu Deresi’ne bugün ilgili kurumlarımız ile birlikte 50 bin adet kırmızı alabalık yavrusu bıraktık. Bu çalışmayı ilimizin farklı noktasında yaparak kırmızı benekli alabalık yavruları derelerimiz ile buluştu. İnşallah bu yavrular büyüyüp daha fazla üreme yaparak çoğalırlar. Dolayısıyla bölgemiz benekli alabalık noktasında önemli bir çekim merkezi haline gelir. Önümüzdeki süreçte ilimizin farklı su kaynakları ve göllerine sazan sonrasında ise Karadeniz kalkanı balıklandırma çalışması yapmayı planlıyoruz”Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi