Bu tebliğde belirtilen esaslara göre ürün desteklemesi kapsamındaki türler; alabalık, sazan, midye ve yeni türler (mersin, kalkan, fangri, mercan, sinagrit, lahoz, sivri burun karagöz, minekop, eşkine, sargoz, mırmır, sarıağız, sarıkuyruk, trança, yayın, şabut, karabalık, yılan balığı, tilapya, karides, kerevit, sülük, karadeniz alası ve kırmızı benekli alabalıklar), DİTAP desteklemesi kapsamında türler; iç piyasaya satılmak üzere yetiştiricilik faaliyeti ile üretilen ve üretildiği belgelenen tüm türlerdir.

Su ürünleri yetiştiricilik belgesi bulunan ve entansif şekilde yetiştiricilik yapan üreticiler desteklemeden faydalanacak.

İşletmenin ürün desteğinden yararlanabileceği miktarın hesaplamasında; Desteklenecek ürün miktarı, 4760 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen 350.000 kg/yıl ile sınırlıdır. Su ürünleri yetiştiricilerine 2021 yılında alabalık 0,75 TL/kg, yeni türler için 1,5 TL/kg, Midye 0,10 TL/kg, Kapalı sistem üretim 1,5 TL/kg, Kilogram üstü alabalık üretimi 1,5 TL/kg olarak destekleme miktarı belirlenmiştir.

Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin, en geç 24/12/2021 tarihine kadar yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat ederek 2021/48 No' lu Tebliğ kapsamında istenen belgeleri teslim etmesi gerekmektedir. Ancak Aralık ayına ait ürün satış belgeleri veya hasat tespit tutanaklarının en geç 07/01/2022 tarihine kadar teslim edilme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle üreticilerimizin gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir.

Editör: Haber Merkezi