Ekonomist Ercan Öktenay başkanlığındaki Deva Partisi Ordu İl Yönetimi, son olarak Perşembe ve Gülyalı ilçelerindeki teşkilatlanmalarıyla bir yandan önümüzdeki aylarda yapılması planlanan Ordu İl Kongresi’ne ısınırken diğer yandan da partinin ağır toplarını konuk etmeye hazırlanıyor. Ülke ekonomisini yakından bilen ve 2003 yılından itibaren 11 yıl süreyle üstlendiği Hazine Müsteşarlığı görevinin yanı sıra Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu İMF’de ülkemizi temsil eden Deva Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, 18 Haziran Cuma günü kayıtlı çiftçi sisteminde ilk sıralarda yer alan Ordu’ya gelecek.

Çiftçiyi kalkındırmanın 7 DEVA’sı

Bilindiği gibi Deva Partisi geçtiğimiz günlerde çiftçiliği kalkındırmanın 7 DEVA’sı başlığıyla yeni projeler geliştirmiş ve kamuoyu ile paylaşmıştı.  Tarımda ithalat yerine üretimi desteklemeyi, sözleşmeli tarımın yasal altyapısını güçlendirip üretici ve sanayici iş birliğini etkin hale getirmeyi, küçük üreticilerin pazarlama problemlerini çözmeyi, özellikle ihtiyaç fazlası ürünlerde ihracatı destekleyerek keyfi ihracat yasaklarına son vermeyi amaçlayan politikalar kapsamında başta tohum olmak üzere tarım girdileri ve ürünlerde dışa bağımlılığı azaltmayı hedef olarak belirleyen Deva Partisi, üreticilerin ürününü değerinden satmasının önünü açmayı ve çiftçinin emeğinin karşılığını almasını ön koşul olarak görüyor. Çiftçinin üstlendiği riski en aza indirmek için tarım sigortaları kapsamını genişletmeyi gereklilik olarak gören Deva Partisi’nin tarım politikalarında çiftçi borçlarının en az iki yıl faizsiz ertelenmesi, mazot ÖTV’sinin iadesi, gübre maliyetlerinin yüzde 50 oranında desteklenmesi, çiftçinin toprağına veya traktörüne haciz uygulanmaması gibi çözüm önerileri de yer alıyor.

Sorunları yerinde tespit

Bu politikaların ülke ekonomisine getireceği olumlu yansımaları ve krizle boğuşan il ekonomisindeki sorunların yerinde tespiti için 18 Haziran Cuma günü Ordu’ya gelecek olan Deva Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, gün boyunca çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunacak. Çanakçı, Deva Partisi Ordu İl Teşkilatı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek ziyaretler sonrasında düzenleyeceği bir basın toplantısıyla ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumu ve geleceğe ilişkin projeksiyonları anlatacak. Çanakçı’ya ziyaretinde Deva Partisi Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu ve Ankara Ticaret Odası (ATO) meclis üyelerinden Haldun Hakçı da eşlik edecek. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi