Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi salonunda düzenlenen panele Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panel öncesi bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 2021-2022 akademik yılının Ordu Üniversitesine, akademik camiaya ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

 “Türk gençliğine çok güveniyoruz”

Türk gençliğine çok güveniyoruz diyen Başkan Tören, “Sizler bizim geleceğimizsiniz, gözümüzün nurusunuz, başımızın tacısınız. Biliyorum ki geleceğimiz aydınlık, siz gençlere çok güveniyoruz; Anadolu irfanı ile mayalanmış, evrensel değerler, bilim ve aklın yol göstericiliğinde yürüyen Türk gençliğine çok güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Dilimizin kimliğimiz olduğunu ifade eden Başkan Tören konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Türkçemiz kimliğimizdir. Annemizden doğduğumuz andan itibaren bizi bu dünyaya ilişkin bakışımızı, duyuşumuzu ve nihayet kimliğimizi şekillendirir. Deyim yerindeyse dil bir düşünürün dediği gibi insanın vatanıdır. Aslında, her dil hem tarihi şekillendirir hem de bu tarih içinde kendisi de şekillenir. Türkçemiz için bu söz daha bir geçerlidir, zira tarihte çok geniş coğrafyaları şekillendirirken anda bu coğrafya üzerinde yaşayan Türk milletinin, değişik lehçelerde de olsa kimliğini muhafaza etmektedir.”

Rektör Akdoğan “Türkçe muhteşem bir dildir”

Programda konuşan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Türkçe öteden beri özgün yapısıyla ecdadın bize bıraktığı o güzelim ifade biçimiyle bu millet köklerinden gelen o Türkçenin güzelliği akıcılığı ve kendini ifade etme anlamındaki zenginliği ile hem konuşma dilinde hem yazma dilinde hem bilim dilinde muhteşem bir dildir. İnşallah bundan sonraki günlerde de Altınordu’muzla iş birliğine devam edeceğiz. Sayın Başkanımız Aşkın Tören, bu mahallenin çocuğu bu şehrin evladı o da Ordumuzun Altınordu’muzun daha iyi olabilmesi için ekibiyle kendi alanında hizmet veriyor, biz kendi alanımızda. Daima iş birliğine açık şekilde hep birlikte yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Sadullah Gülten'in yaptığı panelde, Prof. Dr. Salim Küçük, Doç. Dr. Hüseyin Yıldız, Doç. Dr. Tuğrul Özcan ve Yazar Aydın Hız sunumlarını gerçekleştirdiler. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi