Akademik ve idari personelle görüşmeler yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Prof. Dr. Saim. Zeki Bostan, Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan Eşlik Ederken, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Serdar Arıkan ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Melih Ömezli görüşmelerde hazır bulundular.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'a, fakülte hakkında bilgi aktaran Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, fakülte bünyesinde bugüne kadar 54.083 hastaya bakıldığını, 205.982 tedavinin yapıldığını ve 2500 ameliyat gerçekleştirildiğini ve günde ortalama 110-120 hastaya bakılmakta olduğunu dile getirdi.

Gerçekleştirmeyi planladıkları yenilikler arasında şuanda var olan 33 ünite, 20 ünit daha ilave yapmak istediklerini de belirten Dekan Prof. Dr. Çanakçı, ayrıca akademik ve idari personelle ilgili bilgi aktararak fakültenin istek ve sorunlarına da değindi.

Fakültedeki gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ve bölgede önemli bir rağbet görmekte olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, şunları belirtti:

"Bilim ve teknolojideki yeni gelişmeleri dikkate alarak toplum sağlığına yönelik oluşturduğumuz fakültemiz ağız ve diş sağlığı konusunda diş hekimleri yetiştirmekte ve bölge halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak konusunda hizmet kalitesini arttırmaya devam etmektedir. Diş Hekimliği Fakültemiz küçük bir binada hiçbir donanıma sahip değilken 2011 yılında alımını yaptığımız 18 ünitle hasta kabulüne başlamış ve şuanda ise 33 ünite yükselerek daha yoğun bir çalışma ortamına geçilmesini olanaklı kılmıştır. Bununla birlikte akademik yapılanmada ciddi gelişmeler kaydederek hem yarının genç diş hekimlerini yetiştirmede hem de bilim camiasına önemli katkılar sunmada öğretim üyelerimizle beraber fevkalade çalışmalar gerçekleştirdik. Son teknolojik cihazlarla sağlık turizmine katkı sağlamakta olan fakültemizde hastalarımızın gönül rahatlığıyla gelerek tedavi olmalarını sağlayan ve kalitenin artırılmasında emeği geçen hekim ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve sağlık dolu günler diliyorum."

Görüşmelerin ardından Diş Hekimliği Fakültesi'ni gezen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, hekim, öğrenci ve hastalarla sohbet ederek ziyaretini sonlandırdı.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi