Ulubey Kumanlar köyüne giderek inceleme yaptığını söyleyen Gül Ersan, “Derneğimize yapılan şikâyet üzerine Ulubey’in Kumanlar Mahallesine gittik. Şikâyet, uzun zamandır dere yatağından kaldırılmayan tanker kamyonla ilgiliydi. Kamyon, mahalledeki asfalt çalışması nedeniyle zift taşıyormuş, geri geri giderken devrilip dere yatağına düşmüş. Kamyonun yerini bize göstermesi için mahalleden birilerini aradık; sokaklarda ve kapısını çaldığımız evlerde kimseler yoktu. 15-20 dakikalık bir dolaşmadan sonra yolda karşılaştığımız bir kişi sayesinde dere yatağındaki kamyonu bulduk.” dedi.
Balıklar ölmüş
Ziftin balık ölümlerine neden olduğunu belirten Ersan, "Kumanlar Mahallesinde yaşayan Galip Özdemir’den öğrendiğimize göre geçtiğimiz Ağustos ayının ilk haftasında 17 ton zift taşıyan tanker kamyon, 5 tonunu boşalttıktan sonra dere yatağına düşmüş. Düştüğü anda bir patlama olmuş, tankerde kalan 12 ton zift dereye ve çevresine dağılmış. Su zehirlenmiş, deredeki balıklar ölmüş. Bu suyu insanlar da kullanıyorlarmış. Tankeri kullanan yaralı şoförü mahalleli kurtararak hastaneye göndermişler. Jandarma gelmiş, tutanak tutup gitmiş. O günden sonra kimse uğramamış tankerin yanına, üç aydır öylece dere yatağında duruyormuş. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden ya da DSİ’den kimsenin gelip gelmediğini sorduk, gelmemişler. Muhtarın herhangi bir girişimi oldu mu diye sorduk, bildiği kadarıyla olmamış. Yol çalışmasını yapan müteahhit de ilgilenmemiş kamyonla.” diye konuştu.
İlgilenen yok
Zararla ilgilenenin olmadığını söyleyen Ersan; "Zincirleme olarak suç işlenmiş burada, hâlâ da işleniyor; dereyi kirletenler ve kirletmeye devam edenler, bu suçtan haberdar olup hiçbir şey yapmayan kurumlar. ORÇEV olarak biz de buradan suç duyurusunda bulunalım. Ulubey Kumanlar Mahallesinde doğa katlediliyor, insanların sağlığı tehlikeye atılıyor. Lütfen görevinizi yapın.”dedi. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi