Kumru İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toprak solucanlarının organik olarak yetiştirilmesiyle, beslenmesiyle ve daha sonra bu solucanların organik ürünleri işlemesiyle ortaya çıkan bir toprak düzenleyici ve bitki besleme ürünü olan solucan gübresinin bitkiler üzerindeki etlilerini araştırmak ayrıca gübrelemenin yanında yetiştiricilik, sulama ve mücadelede izlenecek yollar konusunda da üreticilere rehber olmak amacıyla domates bitkileri üzerinde demonstrasyon çalışması yapılmıştır.
İki aylık bir süreyi kapsayan ve solucan gübresinin uygulandığı alana hiçbir kimyasal gübre ve ilacın kullanılmadığı çalışma ile; solucan ve ahır gübresi 30 kök domates fidesi üzerinde uygulanarak verim ve kalite üzerindeki etkileri karşılaştırılmıştır. Alınan ilk sonuçlara göre solucan gübresi uygulanan domateslerde ahır gübresi uygulanan domateslere göre, meyvelerin daha iri ve parlak olduğu, bitki boyunda, çiçek sayısında ve çapında belirli oranlarda artış olduğu gözlenmiştir.
Kumru İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüteknik personellerinin konu ile ilgili çalışmaları devam edecektir. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi