Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’le yapılan görüşmeler üzerine yapılan açıklamayı değerlendiren EMEP İl Başkanı Hikmet Poyraz, “ Çeşitli kurum temsilcileri ve AKP Ordu milletvekilleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’le bir görüşme yaptılar. Görüşmede borç erteleme ve faizsiz yeni borçlandırmadan söz ediliyor. Üreticiler yeni krediden çok, ‘don’ zararlarının karşılanmasını bekliyor.” dedi.

Temel beklenti zararların karşılanmasıdır
Görüşmedeki kararı eleştiren Poyraz, “Hükümet bir an önce afet yasasında değişiklik yapmalı ve sigortalı – sigortasız tüm üreticilerin zararlarını karşılamalıdır. Hükümet kendi çıkardığı üreticilerin aleyhine olan afet yasasının arakasına sığınamaz. Hükümet sorun çözmekle yükümlüdür. Eğer var olan yasa üreticileri memnun etmiyorsa-etmiyor da- derhal değiştirmelidir. Borç erteleme çözüm olamaz. Fındık girdisi yalnızca üreticileri etkilemiyor, esnafı da piyasayı da yakından ilgilendiriyor.” dedi.

Üreticiler sesini yükseltmeli
Hükümetin bu vurdumduymazlığına karşı üreticiler seslerini yükseltmeli diyen Poyraz, “ Üreticiler oy verdiklere partilere giderek hesap sormalıdır. Üreticilerin bu mağduriyetinde ses çıkarmazlarsa ne zaman ses çıkaracaklarını sormalıdır. Üreticiler mağduriyetlerini kendilerine en yakın hissettiği kurum ve kuruluşları zorlamalıdır. Farklılıkları bir kenara bırakarak üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için ortak ses yükseltilmelidir. “dedi.Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi