Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun ili Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü asfalt seferberliği devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, coğrafi olarak engebeli ve dağınık bir yapıya sahip olan bölgenin grup yollarında, vatandaşların ulaşım kalitesini yükseltmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde süren çalışmalar kapsamında, toplam uzunluğu 20 kilometre olan Gölköy ve Gürgentepe ilçesine bağlı Çetilli, Ahmetli ve Direkli mahallesi grup yolunun son 4 kilometrelik kısmı da sıcak asfalt ile buluşuyor.

Bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, güzergahın 4 ilçeyi birbirine bağlayacağını söyledi.

 “Bölge halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor”

Genel Sekreter İnan yaptığı açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kentin her şeyin en iyisini hak ettiği düşüncesinden hareketle hizmetlerimizi bir bir tamamlamaya gayret ediyoruz. İl genelinde 27 bin km yol ağına sahibiz. Burada 4 ilçeyi birbirine bağlayan bölge halkının dereyolu olarak tabir ettiği kış ve sisten etkilenmeyecek 20 kilometrelik yolun, son 4 kilometrelik kısmını sıcak asfalta kavuşturuyoruz. Bölge halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor. İlçelerimize hayırlı olsun” dedi.

 “Hem ilçelerle hem de tokat ile bağlantı sağlıyor”

Çalışma başlatılan güzergahın 20 yıldan bu yana hasretle beklendiğini ifade eden Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ “Bu güzergah bir ticaret yolu. 4 ilçeyi birbirine bağlayıp Tokat Reşadiye hattını da buraya taşıyacak. Kar yağışı ile birlikte, Gürgentepe-Aybastı hattını kullanmadan, Mesudiye, Reşadiye ve Baydarlı’dan vatandaşlar bu hattı kullanabilecek. Bu yolun 20 yıllık bir geçmişi var.” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi