DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, DSİ'nin, Ordu'ya yaptığı yatırımlarla vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği belirtildi.

Kentte baraj ve göletlerin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da vatandaşlara hizmet etmeye devam edildiği aktarılan açıklamada, çalışmalarda 2 paletli ekskavatör, 3 kamyon, birer greyder ve akaryakıt tankerinin görev yaptığı, bu çalışmalar esnasında görevli mühendis, tekniker, operatör ve şoför olmak üzere toplam 10 DSİ personelinin etkin olarak çalıştığı vurgulandı.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz Bölgesi sınırını oluşturan Melet Irmağı'ndaki rüsubatın temizlenmesi için 2019 yılı ağustos ayında idari imkanlarla çalışma başlatıldığını kaydetti.

Kaya, 150-200 metre genişlikteki dere yatağında geçici çalışma yollarının oluşturulduğunu anlatarak, "Devam etmekte olan makineli çalışmalarla dere yatağından çıkarılan yaklaşık 1,5 milyon metreküp malzemenin bir kısmı ile mevcut seddeler güçlendirilmekte ve topuk teşkil edilmektedir. Çalışmaların tamamlanmasıyla Melet Irmağı kentin önemli çekim merkezlerinden biri olacak." ifadesini kullandı.AA

 

Editör: Haber Merkezi