Adıgüzel’in açıklaması şöyle: “Biz söylemlerimizi ve eylemlerimizi sektörün içindeki üretici, ziraatçı, manav, sanayici, ihracatçı herkesle istişare yapıp oluşturuyoruz. Her aşamada emek veren alın teri döken herkesin hakkını savunuyoruz. Elbette bilgi ve fikir aldığımız insanlar var.

Ama bana bu işleri öğretecek en son insan Edip Sevinç gibilerdir. Çünkü Türk fındığını yıllardır getirdikleri yer ortadadır. Türk insanların emeğini karanlık kuytu köşelerde pazarlayarak ne hale getirdiğini kendi ağzıyla anlatıyor. Siz kendinizi ihracatçı diye tanımlarken, fındık satmıyorsunuz, koca bir ülkeyi, Türk insaninin alın terini satıyorsunuz. O yüzden sizden öğrenecek bir şeyimiz yok.

Allaha şükür, bu coğrafyada herkes yabancı kartelin hesabına misyonerlik yapmıyor. Milli menfaatleri gözeten ihracatçılarımız da var. Badem dilinize pelesenk olmuş, millet artık bu numaraları da yemiyor. Şili'de ABD'de üretimin artması için çabalayan koyun koyuna yattığınız Ferrero’dur. Bu sene Rekabet Kurulu’nun gözetiminde olduğu için onun yapamadığı ayak oyunlarını TMO'ya yaptırıp eksiği de siz tamamlıyorsunuz. Bu yüzden benimle oturup çay içmek değil, yerinizde olsam sokağa çıkmaya utanırım.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi