1967 yılında kurularak bu sezona kadar aralıksız profesyonel liglerde mücadele eden hatta Türkiye’yi Avrupa Kupaları’nda temsil eden Orduspor, 2017-2018 sezonunda mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’e de erken veda etti ve Ordu 1.Amatör Lig’e düştü.
Ligin 21.haftasında Görelespor deplasmanına konuk olan Orduspor, mücadeleye çok kötü başladı. 7.dakikada Görelespor’lu Yunus’un penaltıdan attığı gole engel olamayan Orduspor, 15’de Soner’i de tutamadı ve bir anda 2-0 geriye düştü. Tutuk oyuna sahaya yansıtan Orduspor, karşı kalede etkili olmaktan daha fazla kalesini savunmaya almaya başladı.
Mücadelenin ikinci yarısında Arda ve Erkan İnan’ı oyuna dahil eden Teknik Direktör Hüseyin Köse’nin hamleleri de tutmadı. İlk yarıya oranla biraz daha etkili olan Orduspor’da Ferhat skor 2-0 iken yakın mesafeden net pozisyondan yararlanamadı. Maçın son dakikalarında Orduspor rakip kalede gol ararken kalesinde bir gol daha görünce maçtan 3-0 mağlup ayrıldı.

Ligde tutunabilmesi için ilk 12 takım arasında kalması gereken Orduspor’un, ligin bitimine 5 hafta kala 12.sıradaki Sivas Demirspor ile arasındaki puan farkı 17 oldu ve Orduspor’un matematiksel olarak şansı kalmadı. Orduspor artık prestij maçlarına çıkacak.
ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ
Editör: Haber Merkezi