Ordu Eski il Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, son günlerde yaşanan olaylar karşısında son derece üzüntülü olduğunu belirterek, "şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına ise sabır diliyorum" dedi. Kırmacı;  "Topla tüfekle şiddetle pusu kurarak mayınlayarak katlederek sürükleyerek parçalayarak evladının gözü önünde öldürerek bunların hallolmadığını hallolamayacağını kendi tarihimizden, yakın tarihimizden biliyoruz. Çinli diyerek Koreli kişiyi dövmek neyse Muğla’daki Kürt işçiyi dövüp belden yukarısı çıplak vaziyette Atatürk büstüne çıkartıp öptürmek neyse o.  Siz Beypazarı’ndaki mevsimlik işçiyi paramparça etseniz onu çoluğu çocuğu ile hepsini yaksanız ne olacak yani. Zaten arzu edilen planlanan söylenen bu. Yani tabela sökerek, kürdü bıçaklayarak ne oluyor? Ben senle yaşamak istemiyorum, sen git PKK ye katıl demek oluyor" dedi.

Kırmacı, "Çok konuşulan silahlarla ilgili de “80 bin silahtan niçin bahsedildiğini korka korka geçenlerde yine sizlere arz etmiştim. Ne dedim? 80 bin silahla ilgili raporu dizayn edipte milli güvenlik kurulana sunulmasının esasında bir tek amacı var dedim. Yine aynı cümleyi söylüyorum bu ne demek “iç savaş çıkacak demek”  iç savaş hazırlığı var demek” dedi.

 Kırmacı son olarak,  "İç savaş olunca oluyorken bize dönüp hesap sormayın biz size söylemiştik, arz etmiştik demek. Şu anda arzu edilen elbette yaşanan planlanan düşük yoğunluklu bir iç savaş yaşıyoruz. Bu düşük yoğunluğun ilmi karşılığı var mı bilmiyorum ama ben uydurdum. Başka bir yerde de okumadım. Bundan maksat rejim değişikliği ve kantonların dizaynıdır. Ben böyle düşünüyorum ve böyle zannediyorum böyle endişe ediyorum ve ben buna razı değilim. Ben birlikte yaşamak istiyorum. Fakirliğin yoksulluğun tamamen sıfırlandığı, sıfırlamanın fakirlikle yoksullukla hedeflenmesi gerektiğini düşündüğüm için buraya geliyorum. Konuşabileceğimiz tartışabileceğimiz anlaşabileceğimiz iklimlerin oluşturulması için gayret göstermeliyiz" dedi. Ordu Yorum/ Hasan Özata/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi