Çeşitli programlar için Kayseri'ye gelen Dokuz, e-ticaretin son yıllarda dünyada artış trendine girdiğini, Türkiye'de de bunun yaşandığını söyledi.

Dokuz, 2021 yılında sipariş adetlerinin yüzde 46 artarak 2 milyar 297 milyondan 3 milyar 347 milyona çıktığını dile getirdi.

E-ticaretin önemini anlatan Dokuz, şunları kaydetti:

"TÜSİAD-Deloitte eTicaret Raporu'na göre Türkiye, kişi başına düşen e-ticaret hacminde 94'üncü sıradan 23. sıraya yükseldi. Yani bu, e-ticaretin çok hızlı bir şekilde ivme kazandığını gösteriyor. Ülkemizde 2021 yılında e-ticaret faaliyetlerinde bulunan işletme sayısı 484 bine ulaşıyor. Bu işletmelerin 26 bin 447'si Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'ne (ETBİS) kayıtlı. 2022 yılında e-ticaret büyüklüğünün geçen yıla göre yüzde 100 artacağı öngörülüyor. Yani bir önceki yıldan iki katı hızla büyüdüğünü görüyoruz e-ticaretin."

Pazar yerinde faaliyet gösteren 472 bin e-ticaretçi olduğunu belirten Dokuz, "Güncel verilere göre ETBİS'in kayıtlı site sayısı da şu anda 31 bin 592. Bu da iyi bir rakam." dedi.

"Kadınlar küresel ekonomiye 3 trilyon dolar katkı sağlıyor"

Dokuz, küresel olarak her 3 küçük, orta ve büyük işletmeden sadece birinin kadınlara ait olduğunu vurguladı.

KAGİDER'in raporuna göre Türkiye'de küçük ve orta ölçekli işletme sayısının 8-10 milyon olduğunu aktaran Dokuz, dünyada kadınların küresel ekonomiye 3 trilyon dolar katkı sağladığını dile getirdi. AA

Editör: Haber Merkezi