Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, sahteciliğin önüne geçmek için yoğun çaba sarf ettiklerini bildirdi. İlaç ve ilaç dışı ürünlerle birlikte çeşitli gıda maddelerindeki sahteciliği önlemek için o ürünlerin de eczanelerde satışının yapılabileceği sinyalini veren Karamanlı, eczanelerde bal satmayı düşündüklerini kaydetti. Başkan Karamanlı, “Doğal ürünlerin bulunabileceği en sağlıklı yer eczaneler” dedi. Ordu Eczacılar Odası Başkanı ayrıca sahte ürün satan firmaların kapatıldığını fakat isim değişikliği ile yollarına devam ettiğini savundu.

“Bal satışı yapmayı düşünüyoruz”

Televizyonlarda satılan ballardaki şeker oranının çok yüksek olduğunu belirten Karamanlı, “Sahte bal satan şirketlerde kapatılıyor ama yine isim değişikliği ile satışlar devam ediyor. Eczacılar olarak Ordulu vatandaşlara kaliteli bal satışı yapabilirmiyiz diye düşünüyoruz, çünkü Ordu balın merkezi konumunda” şeklinde konuştu.

“Ordu örnek gösteriliyor”

“Doğal ürünlerin bulunabileceği en sağlıklı yer eczaneler” diyen Koray Karamanlı, “Biz sağlıksız hiçbir şey satmayı düşünmüyoruz. Ordu Eczacılar Odası olarak sahteciliğin önüne geçmek istiyoruz. Vatandaşlara sağlıklı ve doğru ürünleri ulaştırmak birinci görevimiz. Ordu’daki eczacılar Türkiye’de örnek gösteriliyor. Farklı illerden bunu nasıl başardığımıza dair telefonlar alıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

“Kapatılan firmalar isim değiştiriyor”

Sahte ilaç satan firmaların isim değiştirdiğine ve satışlarına o şekilde devam ettiğine dikkat çeken Koray Karamanlı, “İnternet üzerinden satılan zayıflama ve cinsel içerikli hapların sağlığı tehlikeye sokuyor. Örneğin Ordu’da ki PTT deposuna gittiğiniz zaman kolilerce ilaç bulmak mümkün. Ordu’ya en çok satılan ürünün yüzde 80’inin sahte olduğu, içinde sağlığa zararlı birçok etkenin bulunduğu tespit edildi. İlacın firması Sağlık Bakanlığı tarafından kapatıldı ama şirket isim değiştirerek işine devam etti” açıklamalarını yaptı. Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi