Ağabeyinin 2017'de babasına ait tüfekle oynadığı sırada silahın ateş olması sonucu kazara vurulan Efe Demirsan, yürüme yetisini kaybetti.
Bu tarihten sonra yaşamını tekerlekli sandalyeye bağlı sürdüren Efe, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine 2019'da Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü'ne katıldı.
Kısa sürede takımın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alan Efe, oynadığı maçlarda attığı basketlerle takımının ligde üst sıralarda yer almasına katkı sundu.
13 yaşındaki Efe Demirsan, AA muhabirine, tekerlekli sandalye basketboluyla tanıştığı günden bu yana hayatının adeta değiştiğini söyledi.
İlk zamanlarda zorlandığı bu sporu daha sonra çok sevdiğini, ardından forma şansı bulduğunu belirten Efe Demirsan, "Evde oturmak yerine bir takımda bulunmak, günün belli bölümlerini antrenman yaparak geçirmek daha güzel oldu. Can sıkıntısı diye bir şey kalmadı. Bu spora başladıktan sonra hayatım çok değişti." diye konuştu.
Efe, sezonun başından itibaren maçlarda görev almaya başladığını ifade ederek, takıma katkıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Zamanla daha çok tecrübe kazanarak ve güçlenerek bu sporda ilerlemek istediğinin altını çizen Efe, bunun için önünde uzun bir süre olduğunu anlattı.
Efe Demirsan, kendisi gibi engelli ve spor yapabilme kabiliyeti olanlara tavsiyelerde bulunarak, "Bu arkadaşlarımız kesinlikle bir spor yapmalı. Evde oturup boş durmaktansa bu gibi sporları yapabilirler. Bence hiç vakit kaybetmeden bir spora başlasınlar." ifadelerini kullandı.
Basketbolda hayalleri ve hedefleri olduğunu vurgulayan Efe, "Bu sporda daha güzel yerlere gelebilirim. Bunun için çok çalışıp milli takımda oynamak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu. AA


 

Editör: Haber Merkezi