Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Sizin gücünüzü yanımıza almak sureti ile gücümüze güç kattık. Şefkat, nezaket ve enerjinizle, partimizin en büyük destekçisi oldunuz. Ordu’da 20 belediyenin 20’sininde kazanılmasına öncülük ederek tarih yazdınız” dedi.

 KADINLARA ÖZEL MAVİ BAYRAKLI PLAJ       

Ordu’da kadınlar için mavi bayraklı plajlar yapılacağını belirten Başkan Yılmaz, “Kadınlarımız gerek meclis üyeliği sürecinde, gerekse büyükşehir meclis üyeliği sürecinde, sayısının artması lazım. Kadınlarımızın bulunduğu ortamda hem siyasi çalışmalar, hem de ilimizin geneline ilişkin konular biraz daha rahat ve farklı alanlarda yorumlanabilmekte. Bu yorumlardan bir tanesini de, bu yıl uygulamaya koyacağız. Karadeniz’in incisi Ordu’muzun deniziyle, yeşiliyle dünyada örnek şehirlerden bir tanesi olduğundan bahsediyoruz ancak Karadenizli kadınlarımızın ve ailelerimizin gönül rahatlığıyla denize girebildiğini düşünmüyorum. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçemizde Mayıs ayında açılmak şartıyla kadınlarımıza yönelik ve sadece ailelerimize yönelik kadınlar plajını hizmete açacağız. Çocuğunuzla, arkadaşlarınızla birlikte, Efirli bölgesinde ve un fabrikasının arkasında ki o güzel koyda, tüm alt yapısı hazır olmak şartıyla, Karadeniz Bölgesinde de bir ilk olacak kadınlar plajını hizmete açacağız. Ordu Karadeniz Bölgesi’nde mavi bayraklı tek il fakat Ordulu kadınlarımız, Ordulu ailelerimiz gönül rahatlığıyla denizi maalesef bu aşamaya kadar kullanamıyordu. Bundan sonra Mayıs ayından itibaren hazırlıklı olun. İl dışı tatil bölgelerine randevularınızı iptal ettirin. Kadınlarımızın Türkiye'de tatil yapabileceği ve gönül rahatlığı ile denize girebilecekleri Karadeniz bölgesinde mavi bayraklı tek il Ordu olacak” şeklinde konuştu.

ŞEHİRDIŞINA AVM ALTYAPISI

Ordu’da çevre illerin de dikkatini çekecek bir AVM’nin altyapısını şehir merkezi dışına kurulmak suretiyle hazırladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz,  “Altınordu bizim en büyük ilçemiz. Ünye ve Fatsa ile birlikte büyükşehirimizin, omurgası ana yüklenicisi. Maalesef buralarda kamu geçmiş yıllarda hiç arsa üretmemiş. Biz büyükşehir olarak ilçe belediyelerimiz ile uyumlu, imar düzenlemeleriyle yeni alanlar oluşturacağız. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren arsa üretmeyi başarabildikten sonra, havalimanımızı da dikkate aldığımızda, çevre il ve ilçeleri de Ordu’ya çekebilecek şekilde cazibe merkezi olacak bir AVM yerimizi planladık. Buna yönelik şuanda alt yapı çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah bu yıl sonundan itibaren bu uygulamalarımızı gerçekleştirdikten sonra Orduya yakışır bir AVM’yi de şehir esnafımızı sıkıntıya sokmayacak şekilde, şehir dışında oluşacak bir AVM’nin de, alt yapısını kuruyoruz” dedi. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi