Eğitim İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Neşet Sayman açıklamasında şunları dile getirdi; “İnsan hayatını ve sosyal devlet ilkelerini öncelemeyen bir yönetim anlayışı nedeniyle ülkemiz maalesef Covid-19 salgınından en ağır hasar alan ülkeler listesinde üst sıralardadır. Pandemide en büyük darbeyi de yine yönetimin önem sırasında en sonlarda yer alan eğitim almıştır. Bilindiği üzere henüz aşı dahi yokken okulları bir açıp bir kapatan, uzaktan eğitim adı altında öğrencilerin bir kısmını gözden çıkaran, biz eğitimcilerin defaten söylediği hayati adımları atmayıp itirazlara kulağını kapatan yönetim tarzı, Milli Eğitimimizden koca bir eğitim dönemini çalmıştır.

“MEB yine gereken adımları atmamıştır”

Eğitimin geldiği vahim durum açısından özeleştiri vermek, hataları telafi etmek, önlem almak, açıkları kapamak için koca bir yaz dönemi olmasına karşın MEB yine gereken adımları atmamıştır. Hazırlık için bulunmaz nimet olan bu yaz döneminde de MEB'de zihniyet değişmemiş, sadece bakan koltuğunda oturan isim değişmiştir.

“Gerekli adımları atmadan okulları açmak sadece zar atmak gibi”

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül'de eğitimin her kademede hafta içi her gün yüz yüze başlayacağını bildirse de tedbir ve hazırlık niteliğindeki adımlar atılmadığı için bu açıklama, bakımı yapılmayan bir arabayla yarışa girmenin ilanıdır. Oysa bir süredir pandemiye rağmen hakim olan "ne olursan ol gel" turizmi, kontrolsüz göçlere mesken yapılmamız, sağlık sisteminin üstündeki yükün hafifletilmemesi nedeniyle ülkemizde vakalar yükselmekte, dünyanın en çok korktuğu varyantlar yaygınlaşmaktadır. Pandeminin başında aşı tedariği konusunda skandal hatalar yapan iktidarın, "aşı neden yok?" diye soracak yurttaş sayısını azaltmak için aşı karşıtlarını havuz medyada bol bol ağırlaması da ülkemizde aşılanma oranının istenilen noktaya gelmesi önündeki ağır bir engel olarak durmaktadır. Hal böyleyken; gerekli adımları atmadan okulları açmak sadece zar atmak olacaktır.

“Eğitim özveri, disiplin ve istikrar işidir”

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Son 2 senedir ağır yara alan eğitim, yeni dönemde mutlaka yüz yüze yürütülmeli ve yeni olağanüstü durumlar baş göstermedikçe öyle sürdürülmelidir. Ancak bunun sağlıklı olabilmesi için atılması şart olan adımlar vardır ve bunlar için hala çok geç değildir. Eğitim özveri, disiplin ve istikrar işidir. Hiçbir başarı nasıl tesadüf değilse, MEB'in şimdiye dek sergilediği başarısızlıklar da tesadüf ve sürpriz değildir. Yakın geçmişte yapılan hatalardan ders alınmalı, bir milletin geleceği olan eğitim daha fazla heba edilmemelidir.

Eğitim-İş olarak söz konusu eksikliklerin yüz yüze eğitim başladığında da yakından takipçisi olacağımızı ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirme görevimizi sürekli olarak ifa edeceğimizi ilan ediyoruz.” Dedi.

 

                                                                                                                  

                                                                                             

 

Editör: Haber Merkezi