Eğitim camiasının sorunlarının ve ihtiyaçlarının da ele alındığı toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Eğitim, uluslararası rekabette toplumların yerini belirleyen en önemli araçlardan bir tanesidir. Birincisi sizi rakiplerinize karşı güçlü kılar, ikincisi de sizi insan yapar. Eğitim maalesef son 150 yıl dünyada çoraklaşmanın, insanlıktan uzaklaşmanın bir aracı haline geldi. Tartıştığımız en önemli hususlardan bir tanesi başarı. Akademik olarak biz en iyi nasıl oluruzu tartışırken, diğer taraftan insanın insan olmakla taşıdığı vasıfları büyük ölçüde ıskalar hale geldik. İşte bu nedenledir ki, dünya bunca zenginleşmeye, teknolojik gelişmeye rağmen ciddi bir sosyolojik bunalım içindedir. Özellikle gelişmiş ülkelerde artan intihar oranı, bağımlılık ve suç oranlarındaki inanılmaz artışlar, bizi bir kez daha düşünmeye, yaptıklarımızı tekrar kontrol etmeye itmektedir. Dolayısıyla öteden buyana insanları eğittiğimizde, zenginleştiğimizde daha fazla huzurlu ve mutlu bir toplum oluşturacağımız savı, büyük ölçüde gerçekleşmemiştir. Hatta bununla ilgili herkeste bir kuşku uyanmıştır. Örnek verirsek, İskandinav ülkeleri şu anda milli gelir bakımından dünyadaki en müreffeh ülkelerin başında gelmektedir. Ama en fazla intihar olaylarının yaşandığı yerin neresi olduğunu sorguladığımızda, yine aynı ülkeleri sayabiliriz. Dolayısıyla değerlerden yoksun, sadece başarıyı hedefleyen eğitim sisteminin, istediğimiz huzuru, mutluluğu yakalamamıza fırsat vermeyeceğini artık net olarak biliyoruz.” dedi.
 
“Öğretmenlerimiz, sevgiye dayalı otorite kurmalılar”
 
Öğretmenlere ve okul yöneticilerine tavsiye ve nasihatlerde bulunan Vali Yavuz, “Öğretmen arkadaşlarımız gerek davranışları, gerek kılık kıyafetleri ile topluma örnek olmalıdır. Öğrenci üzerinde kurduğu otorite, sevgi üzerine olmalıdır. Sevgi üzerine kurulan otoriteden daha iyi bir otorite şeklini 30 yıldır bu mesleği yapan birisi olarak görmüyorum. Çünkü insanlar sizi severse gelişir. Eğitmek sevgi ile başlar. İnsanda başlayan değişiklik, sevgi ile başlar. Eğer öğrenci sizi severse değişir, eşiniz sizi severse fedakârlık yapar, arkadaşınız severse sizinle ilgili bir işi yapar. Dolayısıyla iyi örnek olabilmek sevgiden geçiyor.” diye konuştu.
 
Vali Seddar Yavuz, konuşmasının son bölümünde, Ordu’da 574 okulda, 6.195 derslikte 9.132 öğretmen ve 128.444 öğrenci ile sorunsuz bir şekilde eğitim ve öğretim yılına başlanacağını ifade ederek, “Bu vesile ile bir kez daha tüm öğretmenlerimizle, velilerimiz ile öğrencilerimiz ile bu yıl ki eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi