2021-2022 sezonunda mücadele ettiği Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde başarılı bir performans gösteren ve grubunu zirvede tamamlayan Ulubey Ohtamış Spor, Play-Off Finalleri öncesinde oynadığı ikili maçta Sivas ekibi Kongre Lisesi ile karşılaşmış ve rakibini eleyerek Balıkesir'de oynanan finallere gitmişti.

Ulubey Ohtamış Spor'a Balıkesir macerası iyi gelmedi ve Çayırova Belediyesi, Karamürsel GSK, Kadıköy İstanbul kaybetti. Ulubey Ohtamış Spor, Play-Off Finalleri'nden üzgün ayrılırken kulüp tarafından ise önemli açıklamalar yapıldı. Lig genelinin değerlendirildiği ve 2.Lig'e davetiye maktubu geleceği belirtilen kulüp hakkında yapılan resmî açıklamada: ''34 takımın katılımıyla başlanan Türkiye Basketbol Federasyonu Büyük Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'ni 6 galibiyet ve 5 yenilgi ile sezonu 8. sırada kapattık. Yerel ligde de 6 galibiyet aldık. Yerel lig dahil tüm sezonu 12 galibiyet 5 yenilgi ile sezonu kapattık. İlk sekiz içinde ligi kapatan takımımıza TBL 2. Lig için davetiye mektubu geleceği federasyon yetkilileri tarafından kulübümüze bildirildi. Kulüp olarak ekonomik nedenlerden dolayı TBL 2.Lige katılım sağlamıyacağız. İlimizi temsil etmek isteyen başka bir klüp takımının katılmak istemesi durumunda tüm haklarımızı onlara devredeceğiz.'' ifadelerine yer verildi.

Yeni kurulan bir takımda ilk yaşında önemli işler yapan Ulubey Ohtamış Spor'dan: ''Bir köy takımı olarak kuruluşunun 10. ayında böyle bir başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm kulüp yöneticilerimize, oyuncularımıza ve taraftarımıza teşekkür ederiz.'' ifadelerine yer verildi

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi