Kent genelinde başlatılan tarım ve hayvancılık projeleriyle birlikte, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların gelirleri artırılırken, insan emeği üreten bir güce dönüştü. İlçelerde, seracılık, sütçülük, fidancılık, tavukçuluk gibi tarım ve hayvancılık faaliyetleri hız kazandı.

15 bin üreticiye ulaşıldı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “Stratejik bir sektör olan tarımda etkili bir şekilde yer almak amacıyla yeni ürünler ve yenilikçi yöntemlerle Ordu tarımını geliştiriyoruz. İstihdama ve ekonomiye katkı sağlıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız 12 milyon TL’lik yatırımlar sayesinde 15 bin üreticiye ulaştık ve il ekonomisine yaklaşık 72 milyon TL katkı sağladık. Atıl tarım arazilerini ekonomiye kazandırıyoruz. Siyez buğdayı, patates, nohut, yeşil mercimek, mısır, soya ve diğer sebzelerle birlikte 14 bin dekar atıl tarım arazisini tekrar üretime kattık” dedi.

Fazla gelir getirecek projelere ağırlık verildi

Ordu’nun tarım arazileri bakımından zengin bir il olduğunu vurgulayan Başkan Güler, “Birim alandan daha fazla gelir getirecek ürünleri yaygınlaştırıyoruz. Salep, mavi yemiş, aronya, tıbbı ve aromatik bitkilerin üretiminin yaygınlaştırılması için çalışmalarımız sürüyor. Modern tarımın gereklerinden olan örtü altı yetiştiriciliğini teşvik ediyoruz. Çocuklara ve öğrencilere tarımı sevdiriyoruz, toprakla buluşturuyoruz. Sera yapımları ve örtü altı yetiştiriciliği fide desteklerimiz ise sürüyor” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi