Adıgüzel, emeklilerin durumunun vahim olduğunu belirterek; “Asgari ücrette son yapılan düzenleme ile%50 civarında bir artış sağlandı. Bu artış dahi gerçek enflasyonun en az %60 olduğu, kimilerine göre %125 olduğu ülkemizde yetersiz idi.

Buna rağmen şu anda asgari ücretin altında çalışan devlet memurları var. 20 yıllık devlet memuru 1/3 derecede 4160 lira alıyor. Bu ülkede açlık sınırı 3900 TL. Emeklilerimizin durumu daha da vahim. Şu anda 1500 lira alan emeklilerimiz var. 4 kişilik aile üç öğün yarım simit ve çay içse maaşı bitiyor. Bu nedenle asgari ücret düzenlemesinden sonra acilen yapılması gereken hem devlet memurlarında buna uygun maaş artışları sağlamak. Hem de en az emekli aylığının asgari ücret düzeyine getirilmesidir. Bizim bu yönde CHP olarak TBMM'de verdiğimiz önerge, yani en az emekli aylığının asgari ücret düzeyine getirilmesi ile ilgili verdiğimiz önerge AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi. Bunu da hem milletimizin hem de emeklerimizin takdirine sunuyoruz.

Keser döner sap döner bir gün hesap döner. Açlık sınırının altında yasamaya çalışanların, 30-40 bin TL'den 5 maaş alan tuzu kuru AKP'lilere vereceği bir cevap elbet olacaktır.” Dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi