Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin parti binasında gündeme dair açıklamalar yaptı. Ordu’nun gündemindeki konulara değinen Şahin, Ordu Büyükşehir Belediyesinin halkın sorunlarından uzak olduğunu söyledi.

AKP yönetimi izin vermedi!

22 Kasım tarihinde gerçekleştirilen Ordu Büyükşehir Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerinin suya yüzde 50 indirim yapılması önergesi AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, konu ile ilgili açıklama yaparak, “Ordu halkı ekonomik olarak rahatlasın diye harcadıkları su bedellerinin yüzde 50 indirimle alınması hususunda CHP’li üyelerimiz bir önerge verdi. Geçtiğimiz mecliste görüşüldü ve AKP’li belediye meclis üyelerinin ve başkanın oylarıyla reddedildi. Toplumun bütün sorunlarında olduğu gibi burada da AKP halkın temel sorunlarına çözümler üretmek yerine kendi rant politikasına uygun her türlü kararı almaya devam ediyor. “ dedi.

Belediye muhasebe kayıtlarında usulsüzlük!

Geçtiğimiz günlerde Sayıştay denetçileri tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin denetlendiğini ifade eden Şahin; “Bir rapor yayınlandı. Bu rapora göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi muhasebe kayıtlarında usulsüzlük tespit edildi. İşçilerin yıllık izinleri kanuna uygun olarak kullandırılmadı. Özel Kalem Müdürlüğü dışındaki müdürlüklerde temsil ve tanıtma bütçesi kullanılıyor ki bu yasal değil. Temsil ve tanıtma bütçesi sadece özel kalem müdürlükleri tarafından kullanılır. Kamu İhale Kurumu’nun yönergelerine aykırı davranılarak aslında ihale çıkartılması gereken bütün mal, hizmet ve alımları doğrudan temin yöntemiyle birilerine verilerek bunda da yine yasaya aykırı şekilde davranış içinde oldukları belirleniyor.

En son ki mecliste gördük ki OBB bu kadar taşınmaz satmasına rağmen ve bu kadar borçlanma yapmış olmasına rağmen herhangi bir projesini gerçekleştiremiyor. Her geçen gün Ordu borç yükü altına sokuluyor. OBB yaptığı borçlanmalar nedeniyle yıllık 118 milyon TL günlük 323 bin lira ve bu Ordu halkı saatlik 13 bin 500 lira borç faizi ödüyor.” diye konuştu.

En önemli sorun otopark!

Ordu’nun en önemli sorunlarından birini otopark sorunu olduğunu belirten Şahin; “Ordu artık kilitlenmiş durumda. Daha önce AKP’li meclis üyeleri de dahil olmak üzere hemen şehir merkezinde Güzelordu İlkokulu yapılıyordu dedik ki bu okulun altını güzelce kullanalım, otopark yapalım. O gün kullanılmadı bu fırsat. Bugün karşımızda yeni bir fırsat var. Şehir merkezinde bulunan stadyumla ilgili esasen süreçler devam etmekte, bu süreç sonucunda nasıl bir karar çıkacağı da henüz muallak iken buna rağmen stadın yıkım ihalesi kararı alındı.

 Diyelim ki bu karar çıktı ve siz burayı yıkacaksınız, biz başından beri millet bahçesine karşı olduğumuzu söyledik. Orada yaklaşık 36 bin dönümlük bir arazi var. Bu arazide yer altı ve yer üstü olarak belki de şehrin 30 yıllık otopark sorununu rahatlıkla çözebilecek bir fırsat karşımızda. Ama iktidar bambaşka hayaller peşinde bu şehrin sorunlarını çözmek yerine oradan nasıl bir rant elde edebilirizin peşindeler.” dedi.

İptale mahkum bir imar planı!

Şahin, şöyle devam etti: “Hem imar uygulamalarıyla hem de bu kritik kararlarla ilgili olarak maalesef doğru yönetilmiyor süreç. Maalesef iptale mahkum bir imar planı var. Hukuki süreçler devam etmektedir. Vatandaşların arazileri adeta gasp edildi. Buradan tüm Ordu halkına seslenmek istiyorum. Bu iktidarın baskısından korkmayın. Önümüzdeki dönem millet ittifakının iktidarının dönemi olacaktır. Ve ilk 100 gün içinde bu ülke nefes alacak. Bu şehri ve bu belediyeyi borç yükü altında bırakmayın.” Ordu Yorum/ Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi