Engelli Otoparkına aracını park eden bilinçsiz sürücüler artık bıktırdı. Engelsiz vatandaşları artık zabıta bile görmezden geliyor.

Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber
Altınordu'nun çoğu mahallesinde engelli araçların otoparkları ya da engelli kaldırımı bulunuyor. Fakat birçok duyarsız bu işaret tabelalarını görmezden geliyor. Düz Mahalle Süleyman Felek Caddesi üzerine engelli araçlar için yapılan park yerine, bilinçsiz bir sürücünün bu alana aracını park etmesi dikkatlerden kaçmadı. Asfalt üzerinde sarı boya ile engelli vatandaşların park edeceği işaretini ve engelli tabelasını görmezden gelen sürücülerin dakikalarca park alanını işgal ettiği gözlendi. 

Zabıta geçti görmedi!
Düz Mahalle Süleyman Felek Caddesi’ndeki engelli otoparkına aracını bırakan umursamaz sürücüyü Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de görmezden geldi. Park eden araca herhangi bir cezai işlem uygulanmazken engelli otoparkı sürekli bilinçsiz sürücüler tarafından işgal ediliyor. 

Engin Tekintaş uyarıda bulunmuştu!
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş engelli otoparkına araçlarını park eden sürücüler için “Otoparkları kendi malı zanneden insanlar var” demişti ve aracını engelli otoparkına bırakanları uyarmıştı. Tekintaş, “Dolmuş duraklarına araç park eden araç olamaz. Özürlü ve engelli otoparklarına bile araç park ediliyor. Bu otoparkları kendi malı zanneden insanlar var. Bir engellinin yapabileceği en güzel şey nedir; kendine ayrılmış yere gidip rahat bir şekilde aracını park etmektir. Bırakın otomobili akülü araçlar bile yürüyeceği yer yok. Bu sıkıntıları çözeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi