3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İlçede aktif olarak faaliyet yürüten tüm engelli dernekleri ve siyasi partilerin engelli koordinasyon birimleri Altınordu Belediyesi ekiplerince tek tek ziyaret edildiler. Başkan Aşkın Tören’in selamlarını ve dayanışma mesajlarını ileten ekipler çiçek ve hediye takdiminde bulunarak istek ve önerileri dinlediler. Özel çocukların da evlerinde ziyaret edildiği farkındalık etkinliği Altınordu Belediyesi ailesinin müstesna mensuplarına hediye ve çiçek takdimiyle devam etti.



Başkan Aşkın Tören öncülüğünde klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik uygulamalarıyla da her kesimin hayatına dokunan Altınordu Belediyesi, engelli bireylere 7/24 ücretsiz ulaşım desteği sağladığı özel donanımlı ENGELLİ NAKİL ARACI, engellilerin tüm hizmetlerden tek noktada faydalanabilecekleri ENGELLİ TEK DURAK HİZMET NOKTASI, Down sendromlu özel çocukların hayata katılımlarını kolaylaştıracak bölgesinde bir ilk olan sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi MENEKŞE KAFE 52+1 ve yapımı devam eden 3-6 yaş grubu çocuklara özel ENGELLİ KREŞ'i gibi bir çok projeyle özel bireylerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam ediyor.
Dezavantajlı kesimler başta olmak üzere herkes için erişilebilir ve ulaşılabilir bir şehir hedefiyle altyapı ve üstyapı hizmetlerini sürdüren Altınordu Belediyesi Engellilerin günlük yaşamını kolaylaştıran ve hayata katılımlarını artıran yatırım ve çalışmalarını bir bir hayata geçiriyor.

"Engelsiz bir şehir anlayışıyla daima yanınızdayız"

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün toplumda farkındalığa, yeni bir yürüyüşe, yeni bir anlayışa ve idrake vesile olmasını dileyen Başkan Tören “Erişilebilirlik temel bir insan hakkıdır. Özellikle şehrimizde ki tüm engelleri kaldırmak ve her yönüyle erişilebilir bir şehir olmak adına sizlerle birlikte mücadele ediyoruz. Toplumun tüm kesimleri için erişilebilir bir kent hedefiyle çalışmalarımıza yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu bilinçle; tüm özel bireylerimizin kent yaşamında kendilerini rahat hissedebilmesi, her türlü olanak ve hizmetten yararlanabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Onların hayat kalitelerini yükseltmek, yaşadıkları sorunların önüne geçmek ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak için önemli adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz" şeklinde konuştu. Haber Merkezi



 

Editör: Haber Merkezi