Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanımız Erdem Oğuz Özer,İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Serciahan Barutçu, Kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, gazi ve şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, veliler ve katılımcılar katıldı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Engellilik, sosyal yönleriyle her birinizi yakından ilgilendiren olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur. İlçemizde eğitimin her kademesinde engelli çocuklarımızın eğitim görebileceği okul türü mevcuttur Anaokulundan ilkokul ortaokul lise ve Meslek Okulu’ndan oluşan eğitim kurumlarımızda hiçbir çocuğumuzun Eğitim’den mahrum kalmaması adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlçemizde 7 özel eğitim okulumuzda 907 öğrenci eğitim görürken 971 öğrencimiz Lise Açık Öğretim sistemi içerisinde eğitimlere devam etmektedir. Bu öğrencilerimiz diğer ilçelerden olmak üzere taşımalı eğitim sistemi ile okullarına taşımaktadırlar. Her çocuğun eğitim hakkından mahrum bırakılmayacağı bilinci ile okula gelmeyen engelli çocuklarımızın eğitimleri ne öğretmen görevlendirerek evlerinde eğitim alması sağlanmaktadır.” dedi.

Programda, İlçemizde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu, Hacer Yücel Anaokulu, Şehit Şükür Bağdatlı Anaokulu ve Ömer Hüseyin Çağtay Anaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte özel öğrenciler hünerlerini sergiledi.
Program da emeği geçen öğretmenler, engelli öğrenciler ve ailelere eşlik eden ilçemiz protokolü, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi