Ünye’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüş etkinliğiyle başladı. Yüzüncü Yıl Mevkii’nden başlayan yürüyüşe Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk, Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek, siyasi parti ve STK başkanları, özel rehabilitasyon merkezi yöneticileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüş etkinliğinde konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek “Engelliler ile alakalı günlerde sorunlarımızı da gündeme getiriyoruz ve çözüme kavuşmasını talep ediyoruz. Ünye bazında birçok sorunu çözüyoruz. Küçük sorunlarımızı da çözeriz inşallah. Bu vesile ile Dernek olarak Allah razı olsun Hüseyin Tavlı Başkanımızdan çok memnunum. Çünkü ne zaman başımız sıkışsa, ne zaman bir ihtiyacımız olsa kendisi imdadımıza severek koşarak yetişti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı engellilere yönelik çalışmalara ilişkin yaptığı konuşmasında, “Engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam adına görünen sorunların bir bir bertaraf edilmesi için farkındalığın biraz daha güçlenmesinde bu haftanın vesile olmasını özellikle temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın hükümet ettiği süreçten bu güne geldiğimiz günler içerisinde engelli kardeşlerimizin dün evlerden dışarı çıkamadıkları, sokakta gezmekten utandıkları bir süreçten Allah’a şükürler olsun ciddi bir pozitif ayrımcılıkla birlikte hem istihdam konusunda olsun hem de evde bakım konusunda olsun öbür taraftan sosyal hayatın içerisinde yerel yönetimlerin imkânlarının geliştirilerek kardeşlerimizin de birebir normal vatandaşlarımız gibi sosyal hayatın içerisindeki ihtiyaçlarını giderebilmeleri noktasında olsun ciddi mesafeler kat ettik. Eksiklerimiz var ancak bunları bertaraf etmenin ve aynı zamanda engelsiz yaşama bir adım daha yaklaşmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

“Ulaşım sorununu çözüyoruz”

Konuşmasında engellilere müjde de veren Başkan Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz bize zaman zaman ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyorlar. Haklı isteklerine biz de çözüm üretmek adına bir dizi çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Engelliler Derneğimiz bünyesinde bakımsız olarak bulunan hizmet aracının bakımını yaptırarak yeniden siz değerli kardeşlerimizin kullanımına kısa sürede sunduk. Bunun yanı sıra yaklaşık 1 ay içerisinde ikinci bir araç tahsisini de sağlamış olacağız. Şimdiden siz kıymetli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi