İşbakan; “Ordu’da yaşayan bir engelli ve engelli meclis başkanı olarak Ordu ilindeki engelleri anlatmak istiyorum; TÜİK verilerine göre Ordu ilinde maalesef 90 bin engelli yaşıyor.” Diyerek, şöyle devam etti:

“Engelsiz bir şehir olması için biz engellileri yok saymanızla bu iş bitmez. Bakınız hala ilimizde ne gibi engellerle karşılaşıyoruz:

Kaldırımlarda görme engelliler için yapılan sarı çizgilerde hala trafo, pano olduğunu görüyoruz. Kaldırım işgali esnaflar tarafından devam etmekte engelli rampaları hazır döküm olarak gayet kullanışlı ama yanlış işçilikle amacın dışında monte edilmiş her biri toplu ulaşım araçlarında engelliler için rampa ya açılmıyor ya da şoför kendisi ilgilenmiyor inip açmıyor engellilere toplu ulaşım araçlarında ayrılan yer maalesef sağlıklı insanlar tarafından amacı dışında kullanılıyor. Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın maalesef hala engelli meclisini kurmadı kurdurmadı.

Ordu büyük şehir merkezi hala engelliler koordinasyon merkezi kurmadı. Yürüyen merdivenli üstgeçit de asansör çok bozuluyor ve bakım yapan firma il dışından geldiği için çok uzun sürüyor ve bu zaman diliminde engelliler mağdur oluyor. Şarj cihazları sadece neden sahilde?  Şehir içinde ihtiyaç duyulmaz mı?

Çok sık bozuluyor ve tamir ve bakım için firma il dışından geldiği için problem uzun sürmekte. İl içerisinden bir firma bulunulamaz mı?  İlimizdeki Özelleştirilmiş elektrik kurumunun firması olan YEPAŞ engellilere hala anayasal hakkımız olan engelli indirimini hala uygulamıyor.

Doğal gaz firması aksa hala engellilere hakkımız olan indirimi uygulamamakla Devlet neden özelleştirme yaparken engellilerin indirim haklarını korumaz. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne sesimizi duy ve acil çözüm bul, bizlere engel olma diyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi