Ulubey ilçe meydanında halka hitap eden Enginyurt; “30 Mart seçimleri Ulubeyimize, Ordumuza, Türkiyemize hayırlı uğurlu olur inşallah. Dileğimiz o dur ki bu seçimde adaylar için, parti için kimse kimsenin kalbini kırmasın. Birbirinizi üzmeyin, 30 Mart’tan sonra cenazelerinizi beraber kaldıracak, düğünlerinizi birlikte yapacaksınız. Hiçbir parti adayı için birbirinizi üzmeyin, birbirinize küsmeyin. Çünkü bu adaylar 30 Mart’tan sonra bir 5 yılda daha Ulubey’e uğramazlar, sizi sormazlar, onun için ben Büyükşehir adayı olarak istirhamım, birliğinizi, beraberliğinizi, kardeşliğinizi bozmamanızı istiyor, seçimlerin hepimize hayırlı olsun diyorum” dedi.

BAŞBAKAN SEÇİMİ RAYINDAN ÇIKARDI

30 Mart yerel seçimlerinde Ulubey’e ve Ordu’ya belediye başkanları seçilecek ama maalesef son 20 gündür seçim yerel seçim olmaktan çıkarıldı adeta birileri bu seçimleri hesaplaşma seçimine dönderdi diyen Enginyurt şöyle devam etti; “Birileri bu seçimde başbakanın arkasına sığınarak bu seçimlerde iddialı çıkmaya çalışıyor. Yalvarıyor Enver Yılmaz ey Ulubeyli başbakana sahip çık diyor. İsa Türkcan denen adayı yalvarıyor başbakana sahip çıkın diye. Tamam da Enver Yılmaz, tamam da İsa Türkcan yarın seçimler bittiğinde bu belediye binasına başbakan Erdoğan mı oturacak ta Ulubeylilerden oy istiyorsunuz. Bıraksanız da Ulubeyli seçimini kendi yapsa ya, bıraksanız da Ordulu kendi seçimini kendi yapsa ya. Maalesef sayın başbakan da seçimi rayından çıkarmaya başladı.

Meydanlarda Devlet Bahçeli’nin, Fefhullah Gülen’in evladı yoktur diyor. Beyler, hanımlar, evladı veren Allah değil midir? Canı veren Allah değil midir? Sayın başbakan bir insanın evladı olmaması demek devlet yönetmemek mi demektir? İyi insan olmaması demekmi ki evlat üzerinden siyaset yapıyorsun. Süleyman Demirel’in de evladı yoktu, ama bu memlekete çok hizmet etti, adı barajlar kralı diye anıldı. Rahmetli Bülent Ecevit’in de evladı yoktu, ama adam gibi adamdı, ne soydurdu, ne çaldırdı, Mustafa Kemal Atatürk’ün de evladı yoktu, ama 75 Milyon Türk ona evlat olmaktan onur duyuyoruz, şeref duyuyoruz. Dolayısıyla bu seçim evlat seçimi mi?” diye sordu.

KASET SENİN OLUNCA MONTAJ OLUYOR

Başbakanın Ordu mitinginde ki kaset konuşmalarını da değerlendiren Enginyurt; “Yine sayın başbakan dün Ordu meydanında feryad ediyor. Bana diyor kaset hazırladılar, kasetleri montaj yaptılar diyor. Ama arkasından aynı başbakan diyor ki, sizin bu İdris varya bu İdris niye aday olmadı biliyormusunuz, çünkü kasedi var kasedi diyor. O zaman sayın başbakana sormak lazım kaset senin olunca montaj oluyor da, İdris’in olunca da sen niye bunu meydanda söylüyorsun. Kendin için istemediğin şeyi başkası için niye söylüyorsun. Bakın siyaset rayından çıkmaya başladı. Başbakan bir Pensilvanya tutturdu hepiniz öğrendiniz. Bu pensilvanya’nın nerede olduğunu artık herkes biliyor. Bir Pensilvanya’yı, bir Hoca Efendiyi tutturdu gidiyor. Hergün televizyon ekranlarında orada zata hakaret ediyor, onun çocuklarına hakaret edip sülük diyor, sapık diyor, haşhaşi diyor. Böyle bir müslümanlık olur mu? Müslüman müslümana böyle bir hakaret eder mi sayın başbakan? Ne istiyorsun Fethullah Hocadan? Fethullah Hocanın partisi mi var? Fethullah Hoca diye bir aday mı var? Niye meydanlarda Fethullah Hocaya saldırıyorsun?

BAŞBAKAN, CENNET-CEHENNEM TAPUSU DAĞITMAYA BAŞLADI

Bakın sayın başbakan dün Ordu meydanında diyorki bu meydandakiler benimle cennete gidecek diyor. Bahçeli’nin yanındakiler Bahçeli ile, Kılıçdaroğlu’nun yanıdakiler de Kılıçdaroğlu ile haşrolacaklar diyor. Bizi de cehenneme gönderiyor güya. Artık sayın başbakan cennet-cehennem tapusu dağıtmaya başladı. Bizim buradan başbakana bir tavsiyemiz var. Ayakkabı kutularının içine 4.5 milyon doları koyan o hırsızlarla ve o hırsızların başıyla bir olmaktansa, Bahçeli ile bir olmaktan onur duyarız, şeref duyarız. Dolayısıyla seçim Ulubey seçimi olmaktan çıktı. Ulubey’e bir belediye başkanı seçeceksiniz. Sayın Yaşar Pamuk kendisini ifade etti, siyasi, bürokratik ve ticari hayatındaki göreviyle bu Ulubey’de yapılacak işleri kafasında kurduğu hayali ile mütevazilik gösterse de şu an mevcut belediye başkan adayları arkadaşlarımızla birlikte iyi bir arkadaşımız. Dolayısıyla Ulubey’e belediye başkanı seçmeniz gerekirken birileri hala başbakana oy verin diyor hatta ve hatta tehdit ediyorlar” diye konuştu.

ULUBEY BENİM GETİRDİĞİM HİZMETLERLE DURUYOR


Ulubey’de heyelan olduğunda afet kapsamına alan benim. Devlet hastanesine uzman doktor gönderen benim. Ordu-Ulubey yolunu ihale eden benim. Fındık parası ödenmedi diye Meclisin bahçesinde oturma eylemi yapan benim. Arıcı para kazansın diye İran’dan bal girişini yasaklayan benim. Sağlık ocaklarına doktor, hemşire gönderen benim. Ulubeyliler ne zaman başı sıkışsa her zaman başımızın üstünde yeri olmuştur. Şimdi seçime gidiyoruz ama ne yapalım Ulubey’in çocuğu, biz Yunanistan’ın çocuğumuyuz. Bakın bu seçimde Ulubey’e çocuk seçmeyeceksiniz, bu seçim Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli seçme seçimi değil. Bu seçim adam seçme seçimi, bu seçimde Ulubey’de Yaşar Pamuk’u seçme seçimi. Bu seçim Ordu’da Cemal Enginyurt’u seçme seçimi, bakın bu seçimde yürekli bir ses seçmek zorundasınız. Pkklılar işi o kadar azıttılar ki, 30 Mart’tan sonra Kürdistanı kurmaya karar verdiler. Dağlardan 5’er 10’ar inmeye başladılar teslim oluyorlar ki Büyükşehir belediyelerde işe girip demokratik özerk kürdistanın askeri olacaklar. 30 Mart’ta vereceğiniz oyla, MHP’ye vereceğiniz destekle, bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere bu ülke bölünmez, bu ülke Türk vatanıdır, Türk yurdudur diyeceksiniz. Bu seçim artık bir hesap sorma seçimidir” şeklinde konuştu.

ENVER YILMAZ VEFASIZ ÇOCUK


Bu Enver Yılmaz’a da dikkat edin. Bu vefasız bir çocuk, babası yaşındaki İdris Naim Şahin’e onursuz, omurgasız ve hain demiş birisi, Ulubey Adliyesi kapanırken yanına gidenlere de ben İstanbul Milletvekiliyim, Ordu Milletvekillerinin yanına gidin demiş, bu vefasız çocuk. Şimdi çıkmış bu meydanda ben Ulubey’in çocuğuyum diyor. Enver Yılmaz, Ulubey’de çocuklar gurbete gitti gurbete. Yazıklar olsun senin vekilliğine. CHP’lilere seslenmek istiyorum. Bakın Enver teleferiği ben yaptım diyor, Seyit sesini çıkaramıyor, Enver çöpü ben yaptım diyor Seyit sesini çıkarmıyor, Seyit’e bunu soruyorlar Seyit bir şey demiyor gülmeye devam ediyor. Eğer bu Enver’e oy verirseniz sizi belediyeye sokmaz, bizi de zaten sokmaz. Bu yüzden CHP’liler sizi savunmak da benim işim. Onun için bize sahip çıkın. Enver Yılmaz, Ordu’da küçük bir diktatörlük kurmaya geliyor. Bu diktatörlüğe karşı çıkmak için bizimle birlikte olmalısınız. Enver Yılmaz kendini o kadar beğeniyor ki Ulubey’de İsa Türkcan’ı aday yaparak ben ne koysam kazanırım odun da koysam kazanırım diyor. Akif Atlı’yı aday yapmayıp İsa Türkcan’ı aday yaparken söylediği sözler bunlar. Odunda kosak kazanır diyorlar. Bunlara öyle bir odun vurun ki soluğu İstanbul’da alsınlar. Bu duygularla ben Ulubey’de Yaşar Pamuk kardeşimizi size, sizi de Allah’a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi