Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt; "Türkiye'de Türk gençleri Ne Mutlu Türküm Diyene diyerek haykırırken, Habur'dan hainler, pkk, apo sloganları ve pkk filamaları ile maalesef Türk Devletinin izni ile geçiş yapıyor, davul zurna ile karşılanıyorlar. Adeta Cumhuriyet'ten intikam alınırcasına peşmerge ve pkk bugün Habur'dan geçiş yapıyor" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl, İlçe Teşkilatları, Ülkü Ocakları ve Kadın Kolları Teşkilatları ile birlikte Cumhuriyet'in 91. yıl dönümü nedeniyle görkemli bir fener alayı düzenledi.
Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı için Yenimahalle'de ki parti önünde toplanan MHP'lilere binlerce vatandaşta eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan yürüyüş sırasıyla Yenimahalle, Köprübaşı, Tahılpazarı, Fidangör güzergahlarından geçilerek İlkadım anıtı önünde konuşmalar, dilek fenerlerinin yakılması ve Ülkücülük yemininin ardından son buldu.
Yürüyüşte partililer ve vatandaşlar da sık sık Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Ne Mutlu Türküm Diyene, Vatan sana canım feda gibi sloganlar atarak terör örgütü pkk ya tepki gösterdiler.
Yürüyüşe MHP Ordu 21. Dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP Altınordu İlçe Başkanı Murat Kaçak ve çok sayıda da davetli katıldı.


"CUMHURİYET'TEN İNTİKAM ALIYORLAR"


Yürüyüşün noktalandığı İlkadım önünde günün anlamına hitaben konuşma yapan MHP 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hükümetin terör politikasını eleştirerek sert tepki gösterdi. Enginyurt; "Birileri Cumhuriyet isminden rahatsız.birileri Mustafa Kemal Atatürk'ten rahatsız.Türk Bayrakları indiriliyor, Atatürk büstleri yıkılıyor, okullarımız yakılıyor. İşte böylesi bir dönemde Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Burada Türk gençleri olarak Ne Mutlu Türküm Diyene diyerek haykırırken, Habur'dan hainler, pkk, apo sloganları ve pkk filamaları ile maalesef Türk Devletinin izni ile geçiş yapıyor, davul zurna ile karşılanıyorlar. Adeta Cumhuriyet'ten intikam alınırcasına peşmerge ve pkk bugün Habur'dan geçiş yapıyor" dedi.


"İŞBİRLİKÇİ AKP'YE SANDIKTA CEVAP VERECEĞİZ"


İşbirlikçi AKP'ye gereken cevabı 2015'in Haziran ayında sandıkta vereceklerini sözlerine ekleyen Enginyurt şöyle devam etti; "Biz Türk gençleri olarak ne olursa olsun, baskılardan yılmadan, korkmadan, çekinmeden üzerimize ne ile gelirse gelsinler, tıpkı 1918'de başlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kuvayi Milliye ruhu ile 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığı gibi, 19 Eylül'de Ordu'da buradan ilk adımı attığı gibi Atatürk'ün gençleri olarak, bu vatanın evlatları olarak, bu Cumhuriyet'e sahip çıkmaya devam edecek, Cumhuriyetimizi bölmeye ve parçalamaya çalışan işbirlikçi AKP'ye inşallah gereken cevabı 2015'in Haziran ayında sandıkta vereceğiz" diye konuştu.


"SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ"


Seçimlere kadar seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Enginyurt; "O zamana kadar seferberlik ilan etmeliyiz.Yeniden Kuvayi Milliye ruhu ile Milli Mücadele anlayışıyla vatan sattında her bir gencimiz, yaşlımız, kadınımız bıkmadan, usanmadan bir seferberlik ruhu ile 2015'de AKP'den kurtulmak için, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı bu Cumhuriyet'e sahip çıkmak için, sahte Cumhuriyetçilerin bile Kobani'de peşmergeye destek verdiği ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetini korumak için, Ne Mutlu Türküm Diyene diyebilmeye devam etmek için birliğimizi, dirliğimizi bozmamalıyız. Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi bir olmalı, diri olmalı, iri olmalıyız" şeklinde konuştu.


"KİMSE BU CUMHURİYET'İ YIKAMAYACAK"


Cumhuriyet'e, Atatürk'e karşı olanlara MHP tarafından hesap sorulacağını da vurgulayan Enginyurt, Ermenek'te ki madenciler için de bol bol dua ettiklerini belirterek sözlerini şu şekilde noktaladı; "Bu akşam düzenlediğimiz Cumhuriyet feneri birilerinin uykularını kaçıracak. Biliyorlar ve görüyorlar ki Türk Milliyetçileri, Ordu'da ki Türk Milliyetçileri ve Türk Gençleri bu akşam Türkiye'de ki milyonlarca Türk gençleri Ne Mutlu Türküm Diyene diyerek, Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyerek, bu Cumhuriyet'e sahip çıkmışlardır. Kimse bu Cumhuriyet'i yıkamacak, bu bayrağı indiremeyecek, Atatürk'ün büstlerini yıkanlardan hesap sorup, o balyozlarla kafalarını patlatacağız inşallah.
Bu akşam Konya Ermenek'te can pazarında olan vatandaşlarımız için dua etmenizi istiyorum. Ayrıca Cumhuriyet'in kurulması için nenelerimiz ve dedelerimiz için, Kurtuluş Savaşında bu vatan toprağını bize bırakan o güzel insanların ruhları için, bu vatan için Şehadet şerbetini içen 5 bin ülkücü için dua etmenizi istiyorum. Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin Ne Mutlu Türküm Diyene" Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi