MHP 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt; ‘Muhtarlara yapılan hakaret ve küfür hakaretin en büyüğüdür. AKP zihniyetinde hizmetlerin eşit ve adil olması gerekiyor. Senden benden ayrımı yapılmamalı. Bu anlayış hakaretin en büyüğü ve en ayıbıdır’ dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz ve 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan tarafından küfür ve hakarete maruz kalan muhtarları muhtarlar derneğinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. 
Seçimden seçime siyaset yapmadıklarını ve toplumun her kesimine her zaman siyaset yaparak destek olmaya devam ettiklerini söyleyen Enginyurt şöyle devam etti; ‘Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçimden seçime siyaset yapan bir anlayış değiliz. Bugün burada muhtarlarımıza sahip çıkmak ve destek vermek için gelmiş bulunmaktayız. Ordu’ya hizmet yapmak için geldiklerini ve Ordu’da da 20’de 20 yapan AKP’li belediyelerin hizmette senden benden ayrımı kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun adına demokrasi de denmez, böyle bir demokrasi anlayışı da olmaz. 


‘YAPTIĞIN HAKARET HAKARETİN EN BÜYÜĞÜDÜR’


Siz Orduluların tamamına hizmet etmek için gelmediniz mi? Siz 30 Mart’tan sonra 6-7 ay geçmesine rağmen bugün kalkıp benden senden, sizden bizden anlayışı yapamazsınız. Sen yüzde 80 oy aldığın yerin senin gibi halk tarafından seçilmiş muhtarına hakaret edemezsin. Bu hakkı hiç kimse sana vermiyor. Muhtarlık kurumu Türkiye Cumhuriyetinin en köklü bir kurumudur. Saygın bir kurumsal çatısı ve omurgası vardır. Senin bu saygınlığa yaptığın hakaret hakaretin en büyüğüdür’ diye konuştu.


‘HİZMET ANLAYIŞINDA ÖTEKİLEŞTİRME OLMAMALI’

Ulubey’de en büyük sorunun su ve yol sorunu olduğuna da dikkat çeken Enginyurt daha sonra şunları kaydetti; ‘Ulubey’de 10 sene önce Salı günleri insandan meydanda adım atmaya yer bulamazken bugün içi boşalmış bir Ulubey’in ortaya çıkmasının maalesef tek sebebi AKP’dir. AKP işsizlik konusunda, semt sorunlarında, mahalle ve köy sorunlarında maalesef pasif kalmıştır. 
Bugün gelinen noktada kendisinden kepçe, greyder isteyen bir muhtara hakaret etmek ne kadar doğrudur. Böyle bir anlayış olur mu? Büyükşehir Belediyesi bütün Ordu’ya hizmet etmekle mükelleftir. İlçe Belediyeleri de ilçelerine ve köylerine bütünüyle hizmet etmekle mükelleftir. Hizmet anlayışında ötekileştirme olmamalı aksine bütünlük olmalıdır. Bu vesile ile Ulubey Belediye Başkanının muhtarlarımıza karşı yaptığı bu davranışını esefle kınıyor, her zaman muhtarlarımızın yanında olacağımızı da belirtmek istiyorum.’Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi