Coşkun Yüce / Ordu Yorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Büyükşehri Belediye Başkan Adayı Cemal Enginyurt, Ordu gündeminde sansasyonel yaratacak söylemlerde bulundu. Enginyurt, imamların siyaset yaptığını ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz’ın devleti baskı unsuru olarak üzerlerine gönderdiğini ifade etti.

MHP Ordu İl Başkanlığında yapılan açıklamaya, MHP Ordu Büyükşehri Belediye Başkan Adayı Cemal Enginyurt, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı. Enginyurt, 30 Mart seçimlerine çok az bir seçim kala iktidar partisinin telefoncu başı sosyete vekili Enver Yılmaz her türlü ayak oyunlarını devlet imkânlarını tehdit ve şantajları her türlü maddi gücünü ortaya koyarak bu seçimi almak için büyük bir baskı oluşturmaya devam etmektedir. Parsının gücüyle yapmadığını devletin gücüyle yapmaya çalışan Adalet ve Kalkınma Parti’si ve onun İstanbul vekili bir adayıyla karşı karşıyayız.” diye belirterek şunları söyledi:

“Sendika tarafından baskı altına alınmaya çalışılmaktadır”

“Toplantılarına devletin bütün birimleriyle davetiye göndererek âdete memurların katılmasını zorlayan mecburi hale getiren bizimle yüz yüze gelmekten korkan ama başkalarını korkutmak için fırsat kollayan bir büyükşehir belediye başkan adayıyla karşı karşıyayız. Son zamanlarda aldığımız duyumlar çok vahim. Allah’ın dinini anlatmak yaşamak üzere görevlendirilmiş, bütün Müslümanların ortak değeri olan Müslümanlarımız maalesef siyaset yapılmaya zorlanmakta ve bir sendika tarafından baskı altına alınmaya çalışılmaktadır.”

“Diyanet Sen’in torpil yazısıyla Orduya müftü oldu”

“Özellikle Türkiye diyanet vakfı sendikasının yani iktidarın sendikası olan Diyanet Sen’in torpil yazısıyla Orduya müftü olan Mustafa Kolukısa âdete bir AKP İl Başkanı gibi çalışmakta, Diyanet Sen üyesi imamlar AKP’nin memuru gibi çalıştırılmakta, onlara rüşvet teklif edilmektedir. ‘Eğer Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazanılırsa sizi merkeze almaya devam edeceğiz.’ Denilmektedir. 2009 Yılında torpil yazısıyla Karabük’ten Ordu’ya atanan il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu maalesef 5 yıl içerisinde Ordu’da imamların riyakârına, yaptıkları görev süresine ve imamın kalitesine bakarak; Ordu Merkeze ve sahile tayin yapmamış, Diyanet Sen’in istediği tayinleri yaparak âdete Diyanet Sen’e bedel ödemiştir.”

“Seni bütün Ordu’ya deşifre edeceğiz”


“Şimdi aynı müftü ve Diyanet Sen’in yandaş imamları Allah’ın topyekûn bütün insanlığa indirdiği Kuranı Kerim’in imamı olmayı terk edip, Adalet ve Kalkınma Partisinin imamı gibi davranarak oy toplamaktadırlar. Bunları şiddetle kınıyoruz. Diyanet görevini bütün Müslümanların yapmak zorundadır. Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu bu dosya seninle ilgili bir dosya, bu dosyayı seçimden önce açıklamayacağız ama seçimden sonra bu dosyayı bütün kamuoyuyla paylaşarak, seni bütün Orduya deşifre edip paylaşacağız.”

“Allah Rızası için tayin yap”

“Yaptığın yandaş tayinlerini, yaptığın zulümleri, imamlar arasında yaptığın ayrılığı ve Adalet ve Kalkınma Partisinin İl Başkanı gibi çalışmış olmanı bütün kamuoyu ile paylaşacağız. Buradan bütün imalarımıza seslenmek istiyorum: Siz Allah’ın son kitabı olan kuranın ve bütün Müslümanların imamısınız. Allah Rızası için siyasete karışmayınız. Müftü efendi tayin yaparken Allah Rızası için tayin yap. Riyakete göre tayın yap. Diyanet Sen istedi diye tayin yapma. Yarın hesap verecek olan Allah’ın makamında ki bir insan olarak bunun ne anlama geldiğini bu akşam vicdanın varsa yatağa yastığa başına koyduğunda düşün. İmamlar arasında bölücülük yapma. İmamları birbirine düşürme ve imamları siyasete karıştırmayın.”

“Gel istediğin yerde şekilde tartışalım”

“Enver Yılmaz bir gücün varsa, bir siyaset becerin varsa buyur karşındayız. Gel istediğin yerde şekilde tartışalım. Memleket meselelerini konuşalım. Devletin gücünü kullanma, devlete üzerimize baskı unsuru olarak gönderme, şuan devlet sizin olsa bile unutma biz bu memlekette başı dik gezdik. En zor günlerde kimseye bize misin demedik. Bundan sonrada demeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım. Seçim biter bu Ordu’da beraber yaşarız. Herkes bunu düşünsün.” Diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi