Kongreye MYK Üyesi Savaş Çelenk, 21. Dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz çok sayıda partili ve vatandaşlar da katıldı.
Divan Başkanlığını MHP Altınordu İlçe Başkanı Murat Kaçak, Katip Üyeliğini Hüseyin Yıldız’ın yaptığı kongrede konuşma yapan İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP’nin Ordu’da her geçen gün birileri rahatsızlık duysa da çıtayı yükselttiğini bu yüzden birlik ve beraberliğin asla elden bırakılmamasını isteyerek MHP’lileri ve Ülkücü camiayı kenetlenmeye davet etti.
İl Başkanı Köksal Yılmaz’ın ardından konuşma yapan 21. Dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un hedefinde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Tunceli meselesi vardı.


“BAŞBAKANA YAKIŞAN SÖZLER OLMAMIŞTIR”



Enginyurt; “Başbakan Davutoğlu, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye ‘Tunceli’ye gelin de görelim’ sözleri kendisine hiç yakışan sözler olmamıştır. Bu tür sözler Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten bir başbakana ait olmamalıydı. Zira Davutoğlu, Sayın Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli dün Tunceli’deydi. Hz. Hüseyin’in yasını tutarak Cuma Namazını Tunceli’de eda etti.


“MİLLİYETÇİ HAREKATIN ADIM ATAMAYACAĞI YER OLAMAZ”


Sen ve Cumhurbaşkanın Papa ile Ankara’da hoş sohbet iken, sayın Genel Başkanımız da Tunceli’de Alevi canlarla bir araya gelerek et tırnak nasıl olunuyormuş onu gösterdi tüm Türkiye’ye. Böyle kışkırtmalar, böyle tahrikler asla bir başbakana yakışmamıştır. Bu tür yaklaşımları da, senin o kafan da ki zihniyeti de zaten yüce Türk Milleti tasvip etmediği gibi 2015’in Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde fazlasıyla dersini de verecektir.  Şunu unutma ki Türk Milliyetçilerinin ve Milliyetçi Hareketin Türkiye’de adım atamayacağı yer olamaz. Ama sen şimdiden Haziran ayında kendine kaçacak delik arasan iyi olur” dedi.


“ÜNYE’NİN ŞİMDİKİ HALİ İÇLER ACISI”


Konuşmasının ikinci bölümünde Ünye’nin sorunlarına dikkat çeken Enginyurt şöyle devam etti; “Üç dönemdir AKP Belediyesi tarafından yönetilen Ünye ilçemiz sahilde bir zamanlar inci bir gerdanlık gibi dururken şimdi ki hali de maalesef içler acısı bir duruma gelmiştir. Çöp hala deniz kenarında, Liman vasfını kaybetmiş, Ünye’nin sahilini bir tarafa bırakın iç taraflarda alt yapı, üst yapı S.O.S veriyor. Trafik keşmekeş. Biz 30 Mart’tan önce ne dediysek bugün haklı çıktığımızı bir kere daha gördük.


“ÜNYE GİZLİDEN GİZLİYE CAN ÇEKİŞİYOR”


Sahile iki park, iki kafeterya yapmakla, Enver Yılmaz’ın iki asfalt dökmesiyle maalesef belediyecilik yaptıklarını sanıyorlar. Durum ortada Ünye gizliden gizliye çok acayip bir can çekişiyor. 30 Mart’tan önce Ünye’nin MHP’ye ihtiyacı var demiştik. Haklılığımız ortaya çıktı. Ama ben bu sefer inanıyorum ki Ünyeliler bu ihtiyacı Haziran ayında fazlasıyla giderecektir. Ünye bu kez MHP’ye sahip çıkacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada MHP Ünye İlçe Başkanlığına yeniden Nedim Can getirildi. Can böylece güven de tazelemiş oldu.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi