Kumru Kınalı Parkta vatandaşların sorun ve taleplerine kulak veren Enginyurt burada yaptığı açıklamada; “Kumrulular sık sık kesilen elektrik ve su sorunundan oldukça müzdarip bir hale gelmişler. Öyle ki vatandaşların evlerinde ve işyerlerinde ki elektronik eşyalar ya yanmış, ya bozulmuş, ya da ciddi hasar ve tahribatlara uğramış.
 

“YEDAŞ’IN GÖZÜ KUMRU’YU GÖRMEMİŞ”


Hani YEDAŞ altın çağını yaşıyordu ya, bu nasıl altın çağ? İnsan anlamakta zorlanıyor. Elektrik çalışmalarına 2014’de hız verdiklerini açıklayan YEDAŞ’ın gözü galiba Kumru ilçesini görmemiş. Sık sık elektrik kesintilerinde ortaya çıkan zararların tanzimini kim nasıl ödeyecek? Bu da muallakta kalan ayrı bir sorun teşkil ediyor. YEDAŞ’ın derhal öncelikle kesintilere bir son vermesini ve akabinde de buraya bir heyet göndererek zarar ziyan tespiti yapıp bu zararı da telafi etmesini bekliyoruz. Bu konunun takibini de yapmaya devam edeceğiz” dedi.


"TOPLUM SUSUZLUKLA TERBİYE EDİLMEMELİDİR”


Kumru ilçesindeki su sorununa da dikkat çeken Enginyurt şöyle devam etti; “Kumru Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı susuzluğun eminim ki ne olduğunu çok iyi biliyorlardır. Müslüman bir toplum asla susuzlukla terbiye edilmemelidir. Suyun faziletinden anlamayan Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Enver Yılmaz su ile ilgili kısa süreli, ciddi ve sorunu çözecek çalışmalar yapmalıdır. Geleli altı ay oldu asfal dökmekten başka bir icraatını görmedik. 

“SUSUZLUĞUN VEBALİ ÇOK BÜYÜKTÜR”


Dökdüğü asfaltta zaten nizami ve uygun değil. Koskoca Ulubey yolunu bile daha geçen gün geçtim çakıl ile geçirtirmeye çalışıyor, güya göz boyuyor. Sayın Enver Yılmaz başta Ordu olmak üzere su sıkıntısı çeken bütün ilçeleride kış bastırmadan derhal çözmelidir. Susuzluğun vebali çok büyüktür. İnşallah sayın Enver Yılmaz bu vebal altında kalmaz” diye konuştu.
Kınalı Park’ta ki konuşmalarının ardından ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Enginyurt akabinde Kumru Esnaf ve Sanatkar Odasını da ziyaret etti. Enginyurt burada da esnafların sorun ve sıkıntılarına kulak vererek sorunları tek tek not aldı ve taleplerin çözüm noktasında da gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. 
Kumru ziyaretini tamamlayan Enginyurt akabinde Çamaş’ta bir cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninin ardında da Çamaş ve Fatsa halkla bir araya gelen Enginyurt temaslarını tamamladıktan sonra genel merkezde ki çalışmalara katılmak üzere Ankara’ya hareket etti.Haber Merkezi





Editör: Haber Merkezi